''Afwachten of het een plaats op de markt gaat krijgen''

De Deens-IJslandse kunstenaar verkleint, vormt en vindt innerlijk licht voor deze Salone del Mobile- lancering

Louis Poulsen is verheugd de lancering te mogen aankondigen van de nieuwe OE quasi licht, ontworpen door kunstenaar Olafur Eliasson. Het ontwerp zal te zien zijn in Milaan, tijdens de Design Week. Olafur Eliasson werpt een fascinerend nieuw licht met de complexe geometrische vormen van de OE quasi licht en versterkt zijn en Louis Poulsen gemeenschappelijk idee dat de verlichtingskwaliteit essentieel is voor ons leven. De OE quasi lamp is verkrijgbaar vanaf de herfst 2019.

Wanneer Olafur Eliasson over licht praat, wordt zijn relaxte Scandinavische houding meer geanimeerd en gepassioneerd. De Deens-IJslandse kunstenaar heeft zijn carrière opgebouwd rond het uitdagen van onze perceptie van ruimte en onze plaats in de wereld, vaak met behulp van licht als medium. Hij is vooral bekend om meeslepende installaties, zoals zijn gigantische gouden zon voor de Turbine Hall in Tate Modern in Londen of de regenboogachtige ronde glazen gang die hij in het ARoS Aarhus Kunstmuseum heeftgeïnstalleerd. Nu moet een nieuwe samenwerking met het Deense merk Louis Poulsen, die op Salone del Mobile wordt gelanceerd, het werk van Eliasson op allerlei niet-galerijruimten laten oplichten.

Om een ​​niet-verblindende verlichting te garanderen, werden de LED-lichtbronnen geplaatst waar de metalen hoekpunten samenkomen, met siliconen lichtschermen die worden gebruikt om het licht langs de binnenranden van het frame te verspreiden. De lichtschermen produceren een gelijkmatige verlichting die naar de kern van de lamp is gericht en door de gelaagde witte lamellen naar de ruimte wordt teruggekaatst. Het algehele effect is van een gloeiende bol, ingekapseld in een schaal die eruitziet alsof het 'uit de ruimte of de bodem van de oceaan zou kunnen komen', zoals Eliasson zegt.

Het aluminium dat in het licht wordt gebruikt, wordt voor 90 procent gerecycled en het ontwerp maakt toekomstige demontage mogelijk, zodat ook de andere elementen opnieuw kunnen worden gebruikt. 'Ik wilde een product maken dat geen afval produceert en dat, net als veel van Louis Poulsen's producten, iets is dat mensen voor altijd zullen bewaren', zegt Eliasson. De kans om met efficiënte LED-bronnen te werken, was een andere trekpleister van het project: 'Ik ben zeer geïnteresseerd in de manieren waarop licht en onze omgeving met elkaar zijn verbonden, evenals in de overgang van gloeilamp naar LED-verlichting in huishoudelijke, industriële en buitenverlichting.'

'Toen Louis Poulsen me vroeg om een ​​nieuwe lamp te ontwikkelen, was ik enthousiast over de mogelijkheid om iets toegankelijker te maken, dat zou kunnen worden gebruikt in een context waar mijn werk voorheen niet te zien was geweest', zegt Eliasson, zittend op een versleten leren bank in een hoek van de studio van Kopenhagen deelt hij met zijn vrouw, de kunsthistorica Marianne Krogh Jensen. Het paar woont om de hoek van de werkruimte met hun twee kinderen, en Eliasson reist heen en weer naar zijn hoofdstudio in Berlijn, waar ongeveer 100 ambachtslieden, architecten, grafisch ontwerpers en filmmakers helpen om zijn gevarieerde projecten te realiseren.

'OE Quasi' wordt in eerste instantie gefabriceerd in één versie met een breedte van 900 mm. Maar 'de vorm heeft het potentieel om te worden gemaakt in kleinere variaties', legt Mygind Eskildsen uit, 'wat de prijs zou drukken'.

Meer informatie:
Louis Poulsen
www.louispoulsen.com 
www.wallpaper.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.