Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Opgenomen in de permanente collectie van Rossana Orlandi.

Ruben van Megen toont nieuwe creatie tijdens Salone del Mobile

Tijdens het Italiaanse evenement Salone del Mobile, dat vandaag (dinsdag 9 april) van start gaat en tot en met zondag 14 april duurt, zal Ruben van Megen zijn nieuwste creatie laten zien in de galerie Rossana Orlandi. Het betreft een eettafel, die onderdeel vormt van de Café 6116-collectie. De rechthoekige tafel is opgenomen in de permanente collectie van Rossana Orlandi.

De Café 6116-collectie is geïnspireerd op traditionele Perzische tapijten. De volledige collectie bestaat naast de eettafel uit koffietafels en vloertegels waarin Perzische tapijten zijn verwerkt. De tapijten zijn tweedehands en hebben vaak al een heel leven bij voorgaande eigenaren achter de rug. Elk stuk van de collectie is zodoende uniek.

De interesse van Ruben voor Perzische tapijten ontstond bij een bezoek aan café in de buurt, waar deze tapijten op tafels waren geplaatst. “Ik had het gevoel dat dit handgemaakte product te weinig waardering kreeg. De prachtige kleuren en wonderlijke patronen kunnen nooit echt als ouderwets worden gezien.”

Na een jaar aan experimenten was Ruben in staat om met een stuk tapijt tot een glad oppervlak te komen. Ruben vervaardigt zijn creaties aan de hand van tapijten van leveranciers, maar werkt ook met materiaal van klanten die zelf hun oude tapijt aandragen.  

De eettafels in de Café 6116-collectie hebben een slank frame, die het tafelblad dragen alsof deze nauwelijks gewicht heeft. De tafels zijn verkrijgbaar met een bronzen frame en met een antraciet-stalen frame.

Ruben van Megen won eerder voor een ontwerp in de Café 6116-collectie in 2017 de Red Dot Award en later in 2018 de Talente- and A’design-onderscheidingen.

Ruben is te vinden in Milaan op het volgende adres:
Spazio Rossana Orlandi, Via Matteo Bandello 14/16, 20123 Milano

Ruben van Megen
info@rubenvanmegen.nl 
www.rubenvanmegen.nl 

Publicatiedatum: