Maarten van de Goor: "Dit Italiaanse ambacht vormt een geweldig decor"

Jess op Masterly Milaan met collectie Robert Bronwasser

The Dutch in Milano weerspiegelt van 9-14 april a.s. excellent Dutch design, mode en fotografie met een ziel en een eigen identiteit. Nederlandse ontwerpers, ambachtelijk producerende bedrijven en ontwerpbureaus presenteren zich in het fascinerende Palazzo
Francesco Turati. In dit Nederlands paviljoen in het centrum van Milaan stelt Jess haar collectie van designer Robert Bronwasser tentoon.

Maarten van de Goor, directeur Jess, tijdens de Meubelbeurs Brussel.

Masterly staat voor het beste design en ambachtelijk vakwerk dat Nederland te bieden heeft. Voor de vierde keer gaan tijdens de Salone del Mobile – dé jaarlijkse internationale designbeurs - de
deuren open van het volledig gerestaureerde Palazzo Francesco Turati. Het Nederlandse paviljoen fungeert als een hechte eenheid met twee onderscheidende pijlers. In de historische ruimten versmelt historisch en hedendaags design in een adembenemende tentoonstelling. In de hedendaagse ruimten presenteren zich Nederlandse bedrijven en topontwerpers die ambachtelijk vakwerk en goede vormgeving hoog in het vaandel hebben staan, zoals het Nederlandse bedrijf Jess.

Topdesigner
Jess heeft met Robert Bronwasser een internationaal bekende topdesigner in huis gehaald. Directeur Jess, Maarten van de Goor: “Tijdens Masterly zullen wij alleen de ontwerpen van zijn hand presenteren. Vorig jaar hebben wij Robert gevraagd om verbreding en vernieuwing van onze collectie. Hij heeft zich laten inspireren door de pure materialen, die een nonchalance en stoerheid in zich hebben. Daar heeft hij zijn signature aan toegevoegd: vriendelijke, afgeronde hoeken, heldere lijnen en een functionele twist. De kern van de collectie is dat je op twee manieren op een meubel kunt zitten: nog nooit eerder vertoond. Dat speelse is kenmerkend, vandaar dat we deze collectie de naam Shuffle hebben meegegeven.”

De Shuffle-collectie bestaat uit een totaalpakket van banken en fauteuils. Daar is recentelijk een eetbank aan toegevoegd.
“Deze eetbank heeft dezelfde grappige look en is heel goed ontvangen door onze bestaande relaties. Het zal een feest zijn om de Shuffle-collectie te presenteren in het Palazzo Francesco Turati, met zijn fraai ingelegde houten vloeren, marmeren deuren en wandbespanningen van fluweel en zijde. Dit Italiaanse ambacht vormt een geweldig decor voor de ontwerpen van Robert Bronwasser”, aldus een enthousiaste Maarten van de Goor.

Meer informatie:
Jess Design
Ketelmeer 12
5347 JX Oss
(+31)412-639092
info@jessdesign.com
www.jessdesign.nlPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven