"Nieuwe generatie gerecyclede stoffen met buitenfluweel"

Christian Fischbacher viert dubbele verjaardag

Een dubbele verjaardag bij Christian Fischbacher: het textielbedrijf viert zijn 200e verjaardag en tien jaar BENU Recycled Collection. De BENU collectie bestaat uit stoffen gemaakt met gerecyclede PET-flessen en afvaltextiel.

Christian Fischbacher maakt van deze gelegenheid gebruik om een ​​textielinnovatie te lanceren: het BENU TALENT FR buitenfluweel. "Door vier jaar uitgebreid ontwikkelingswerk is ons bedrijf erin geslaagd de functionaliteit van het weefsel te perfectioneren zodat het voldoet aan alle marktrelevante functionele vereisten. Het is duurzaam, omdat het is gemaakt van PET-materiaal na gebruik, hoge lichtvastheid maakt het geschikt voor gebruik buitenshuis en vlamvertragend. De fluwelen stof is ook elegant en veelzijdig, er komt een nieuwe generatie stof op de markt. De duurzame collectie is verkrijgbaar in 30 kleuren", laat een woordvoerder weten.

Duurzaamheid is een van de kernwaarden in de mission statement van Christian Fischbacher. Tien jaar geleden was het textielbedrijf een van de eerste in de branche die decoratieve en bekledingsstoffen ontwikkelde die waren gemaakt van gerecyclede PET- en textielresten van de mode-industrie.

Voor Art Director Camilla Fischbacher, initiatiefnemer van de BENU-collectie, ging het altijd om een ​​herinterpretatie: post-consumenten plastic flessen zijn geen afval maar een bron van grondstoffen. "We hebben altijd in kwaliteit gerecyclede producten geloofd. Het succes van BENU heeft bevestigd dat we op de goede weg zijn"', zegt Camilla Fischbacher. "De collectie is vernoemd naar een oude Egyptische mythische vogel genaamd de Benu. In het Engels wordt de naam uitgesproken als "be new", waardoor het een passende keuze is voor ons concept", besluit Camilla. 

Meer informatie:
Christian Fischbacher
info@fischbacher.ch
www.fischbacher.com


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven