Door Hugo de Ruiter tijdens designweek Milaan

Twee nieuwe productlijnen gepresenteerd voor Borek en Cooloo

Volgende week gaat een van Europa's grootste interieurbeurzen van start in Milaan, die plaatsvindt van 9 tot en met 14 april. Ook Hugo de Ruiter presenteert daar twee nieuwe productielijnen voor Borek en Cooloo.

Chepri is de nieuwe collectie high-end outdoor meubelen in teak en rope voor Borek. Ontwerper Hugo de Ruiter: ''Ik beschouw zitmeubelen als een derde huid. Net als bij goede kleding moet je outfit lekker zitten en bij je passen. Jouw interieur en de inrichting van je terras zijn als een onderscheidende signatuur en onderstrepen wie je bent. Mijn meubelen zijn dynamisch in vorm en gebruik. Een meubel moet zich kunnen aanpassen en het dagelijks leven ook volgen. Van een moment voor jezelf tot een gastvrij samenzijn met vrienden. Actief overdag en lekker lui ’s avonds.''

Hugo vervolgt: ''In de collectie Chepri voeren afgeronde vormen in de zitmeubelen de boventoon. In mijn ontwerpen ga ik eerst uit van een zitidee. Ik ontwerp de vorm om het menselijk lichaam heen met een goed zitcomfort als uitgangspunt. Zo zijn de armleuningen iets lager dan de rugleuning. Dat zit voortreffelijk en de eetstoel past zo ook beter onder de tafel.
Ook het in de rugleuningen toegepaste touw, wij noemen dat rope heeft een natuurlijke uitstraling en het ondersteunt je lichaam heel comfortabel.
Waar de zitmeubelen een afgeronde vorm een vrouwelijk karakter hebben, zorg ik met de scherpere vormen en lijnen in de eettafels weer voor een mannelijke touch in de collectie. Juist deze tegenstellingen zorgen voor spanning in het ontwerp zoals een zuurtje dat doet in een zoet gerecht.''

Chepri is de naam van een ronde Egyptische zonnegod. De vormassociatie zit natuurlijk in de ronde vorm.

Hugo de Ruiter is met zijn ontwerpen te vinden op Palazzo Francesco Turati, Via Meravigli 7, Milaan. Van 9 tot en met 14 april.   

Meer informatie:
Hugo de Ruiter
www.hugoderuiterdesign.com
www.borek.eu 
www.cooloo.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.