Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Studenten uitgedaagd om van hout en linoleum meubels te maken

Artek en Forbo vieren samenwerking met Student Challenge

Forbo Flooring en Artek vieren hun samenwerking van meer dan 80 jaar met een Student Challenge genaamd ‘Gotta Serve Somebody’, naar de titel van een bekende Bob Dylan song. Daartoe werden studenten van de Masteropleiding Meubelontwerpen van de prestigieuze Aalto Universiteit in Finland uitgedaagd om van hout en linoleum, de materialen waarmee Artek en Forbo het meest geassocieerd worden, meubels te maken.

De ontwerpen moesten niet alleen passen binnen het thema hospitality, maar ook binnen Arteks bekende handtekening: het manifest dat ooit werd opgesteld door grondlegger en bekend Fins ontwerper Aalto.

Het eindresultaat laat een grote verscheidenheid aan fraai afgewerkte prototypes zien waaronder een Japans geïnspireerde theeset, dienbladen, kasten, kleerhangers, krukjes en salontafels.
Linoleum voegt zich mooi en elegant als bekleding van tafels en andere stukken. De mat-tinten van Forbo’s linoleum contrasteren met het veelgebruikte blanke (beuken)hout.

De samenwerking tussen Artek en Forbo berust overigens niet op toevalligheid. De bedrijven delen een lange geschiedenis, vakmanschap en een voorliefde voor tijdloze ontwerpen.

Meer informatie:
Forbo Flooring
www.forbo-flooring.nl

Publicatiedatum: