Nieuwe woning zonder aannemer voor € 38.000

Komende donderdag (28 maart) kan iedereen met eigen ogen aanschouwen hoe Patricia Sips uit Den Bosch het voor elkaar heeft gekregen om voor 38.000 euro een woning te bouwen zonder aannemer. Het bedrijf Rezone ontwierp samen met haar deze eerste bewoonde Wikihouse van Nederland. Het huis is te vinden op Minitopia, een nieuwe circulaire woonwijk. Genoemd gebied wordt ingevuld met bijzondere huizen, kunst en architectuur.

Samen met een opdrachtgever wordt een ontwerp voor een woning gerealiseerd die onderdeel is van het project ‘Huurders bouwen zelf’ van Woningcorporatie Zayaz. Het ontwerp is vervolgens vertaald in de nodige freesfiles die uitgefreesd worden door The New Makers te Delft.

Wikihouse is de nieuwe revolutie in de zelfbouw van woningen. Het is een innovatief open source bouwpakket dat voor iedereen op het web toegankelijk is. Het biedt de mogelijkheid een nieuw ontwerp te maken of een bestaand ontwerp te verbeteren of naar eigen wens aan te passen om het vervolgens te delen zodat het voor iedereen beschikbaar is, over de hele wereld. Zelf bouwen door een ontwerp te zoeken in de groeiende bibliotheek, een kwestie van downloaden, uitfrezen en in elkaar zetten. Het delen van kennis en ervaring en het zelf maken is de kracht van Wikihouse. Een vroege pioniersgedachte komt tot uiting in de nieuwe deeleconomie.

Meer informatie:
www.wikihousedenbosch.com
www.minitopia.eu
BN/DeStem


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven