Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Guus opnieuw beste meubelmaker van Nederland

Van 20 t/m 22 maart hield WorldSkills Netherlands de jaarlijkse mbo-vakwedstrijden. HMC’er Guus van Velthuijsen mag zich evenals vorig jaar de beste meubelmaker van Nederland noemen.
Student Bauke-Jan Beverloo wist Guus net niet van zijn troon te stoten, hij werd tweede tijdens deze finale van meubelmaker.

Goud voor meubelmaker Guus
Vorig jaar deed Guus voor het eerst mee aan de wedstrijd van WorldSkills. Als nieuwkomer wist hij toen ook de titel van beste meubelmaker in de wacht te slepen. Na heel veel trainen en oefenen deed hij mee aan de EuroSkills in Boedapest. Guus werd toen zesde van Europa. "Dit was een onvergetelijke ervaring. Ik heb destijds heel veel getraind om dit resultaat te behalen en uiteindelijk besloten om nog een keer mee te doen", vertelt Guus. En met succes: afgelopen vrijdag won hij voor de tweede keer de titel ‘Beste meubelmaker van Nederland’. Een geweldige prestatie! Guus gaat nu verder trainen voor de WorldSkills van 22 t/m 27 augustus in Kazan (Rusland). Wordt hij de beste meubelmaker van de wereld?

Zilver voor meubelmaker Bauke-Jan
Bauke-Jan is eerstejaars en volgt een BBL opleiding bij het HMC. Hij deed voor de eerste keer mee aan de wedstrijd van WorldSkills. ‘Het skills avontuur was voor mij echt een uitdaging met allemaal nieuwe ervaringen. Ik ben heel blij met mijn tweede plek’, vertelt Bauke-Jan.

Meer informatie:
HMC mbo vakschool
www.hmcollege.nl 

Publicatiedatum: