Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Keukenwerkbladen zijn oude bowlingbaanvloeren uit Texas

Recycling zeecontainers populairder dan ooit; project Flophouze Hotel is hiervan een voorbeeld

De zeecontainer is een veelzijdige bouwsteen voor architecten en projectontwikkelaars. Het 'modulaire schip' kan worden omgebouwd tot trendy en hippe containerhuizen, een Starbucks-container of een architectuurstudio. Omdat duurzame materialen, upcycling en een bepaalde uitgekiende industriële look voor ontwerpers en bouwers al een rage zijn geworden, zijn zeecontainers als woningen populairder dan ooit geworden.

In Round Top (Texas) hebben Matt White en zijn team van 'Recycling The Past' zes zeecontainers meegenomen en veranderd in het Flophouze Hotel. Hoewel de kamers klein zijn, vormen de interieurs een mooie verzameling van materialen uit de hele Verenigde Staten.


Elke FlopHouze is ontworpen met duurzaam geoogst hout uit de staat New York en teruggewonnen timmerhout uit Kentucky. De ramen zijn afkomstig van een school in Philadelphia, die gesloopt moest worden. De basis van de keukenkast komt van een laboratorium in Texas en de werkbladen zijn oude bowlingbaanvloeren uit Texas.

De groep die verantwoordelijk is voor de uitstraling van de zeecontainer is Recycling The Past, een moederschipbedrijf dat voorwerpen, gerecyclede schatten en zelfs hele gebouwen redt. In feite is alles in de kamers te koop. Het hotel heeft een containerpark voor de scheepvaart dankzij een samenwerking met Modpools. Fayette Lake ligt om de hoek, en de compound heeft hangmatten, vuurkorven en comfortabele stoelen om het beste van de beroemde zonsondergangen in het gebied te maken. 

Wat kost het?
Kamerprijzen starten vanaf € 155,00 per nacht. 

Meer informatie:
Flophouze Hotel
www.flophouze.com 

Publicatiedatum: