Minimalisme komt samen met individualiteit

Dornbracht komt met nieuwe badkamerserie

Dornbracht komt met drie varianten van de Meta mengkranenserie. Naast de nieuwe designs, die de minimalistische vorm van Meta verder verfijnen, maken zorgvuldig samengestelde kleurencollecties individuele vormgeving mogelijk."Meta belichaamt sinds jaar en dag eigentijds minimalisme. Centraal vormgevend element van de serie is de cilinder als geometrische basisvorm: harmonieuze proporties, vloeiende overgangen en exacte rondingen. De aandacht voor het wezenlijke geeft Meta een tijdloos, modern karakter. Dit vormt tegelijkertijd de ideale voorwaarde voor de vormgeving van individuele badkamerinterieurs. Meta biedt daardoor ruimte voor een volgend niveau in vormgeving: het gebruik van kleuren en materialen. Sinds het eerste ontwerp in het midden van de jaren negentig heeft het ontwerp van Meta zich evolutionair ontwikkeld, maar het is altijd trouw gebleven aan de kern”, zegt Andreas Dornbracht, directeur van Dornbracht. 

Het resultaat zijn drie nieuwe varianten met verschillende bedieningsconcepten, die de basisvorm van de serie verder reduceren. 

Meta
Met de strakke en gereduceerde belijning vormt deze uitvoering de basisvorm van de serie – overal toepasbaar en met een esthetische en functionele duurzaamheid. Het design van Meta is verder verfijnd en de uitloop slanker uitgevoerd dankzij een inwendige perlator. De klassieke mechanische bediening zorgt voor hoog bedieningscomfort.

Meta slim
Meta slim is de volgende stap in reducering. Een slanke hendel en minimale overgangen kenmerken het moderne design van Meta slim. Een speciaal bedieningsconcept, waarbij alleen de hendel wordt bewogen voor het open en dicht doen, maakt dit mogelijk. 

Meta pure
Een progressieve vormgeving gaat samen met een duurzaam bedieningsconcept. Meta pure belichaamt de maximale reducering binnen de serie Meta. Een kenmerk van Meta pure is de soft click-technologie, die water en energie bespaart. De afgegeven hoeveelheid water is vooraf ingesteld en begint altijd met koud water. Met de draaiknop kan de temperatuur intuïtief en comfortabel worden geregeld.

Drie nieuwe geselecteerde oppervlakcollecties vullen de standaarduitvoeringen aan met nieuwe materialen en kleuren. De nieuwe oppervlakken zijn beschikbaar voor Meta slim en de Meta fonteinmengkraan.

Fashion
De collectie Fashion omvat een zorgvuldig samengesteld ensemble van individuele oppervlakken. Zachtgroen staat voor de toenemende zorg voor het milieu, gezondheid en de terugkeer van de mens naar de natuur. Het pastelachtige lichtroze is modern en straalt vertrouwen en warmte uit, terwijl grijsblauw voor een koele, Scandinavische sfeer kan zorgen. Het stralende geel daarentegen doet juist denken aan een signaalkleur en staat voor energie en dynamiek.

Urban
De collectie Urban zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling in moderne interieurs. Het omvat de drie oppervlakken Dark Platinum matt, Dark Bronze matt en Dark Brass matt: donkere, zijdeachtige matte tinten die nostalgisch ogen, maar ook moderne accenten zetten. De fijn geborstelde uitvoering geeft de oppervlakken een authentieke look-and-feel.

Architectural
Zwart mat wordt steeds meer de toonaangevende kleur in de badkamer. Gecombineerd met wit, de kleur die oorspronkelijk met badkamers geassocieerd wordt, ontstaat er een monochrome elegantie. De lichtgrijze en donkergrijze tint kunnen gecombineerd worden met andere kleurtinten. 

Meer informatie:
Dornbracht Meta
spa@dornbracht.com
www.meta.dornbracht.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven