Winnaars behangontwerpwedstrijd bekend gemaakt

Nederlandse designers Elvis Wesley, Femke Hofhuis en Erik van der Veen vallen in de prijzen

Het ontwerpbureau NLXL heeft de winnaars gepresenteerd van zijn ontwerpwedstrijd voor behang. De ontwerpen van de winnaars werden tentoongesteld tijdens een evenement in Milaan. Onder de onderscheidingen die worden uitgereikt bevinden zich de ICFF Editors Awards en de Elle Decoration International Design Award.


Designers Elvis Wesley, Femke Hofhuis en Erik van der Veen. 

Uit de 580 inzendingen zijn zeven winnaars naar voren gekomen. Dit zijn het Italiaanse team Toi et Moi, de Italiaanse ontwerpers Marco Eugeni en Domenico Orefice, het Hongaarse Overlap one Another en de Nederlandse designers Elvis Wesley, Femke Hofhuis en Erik van der Veen. De winnaars zullen hun prijzen op 10 april in ontvangst nemen tijdens een ceremonie die wordt georganiseerd door NLXL in samenwerking met Elle Decoration Netherlands.

De jury van de wedstrijd bestond uit Daniel Rozensztroch van Merci Paris, Paola Navone, Job Smeets en Nynke Tynagel van Studio Job en de ontwerpers Piet Boon en Piet Hein Eek.

NLXL is in 2010 opgericht door Esther Vlak en Rick Vintage. Het bureau staat onder andere bekend om zijn Scrapwood-behang, dat een onderscheiding won tijdens ICFF New York. Het werk van NLXL is onder andere tentoongesteld in het museum Boijmans Van Beuningen en in het Smithsonian Design Museum in New York. Enkele grote opdrachtgevers voor NLXL zijn Ralph Lauren, Google, Amazon, Hyatt en Starbucks.

Bron: Fuorisalone.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven