Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Machine, uitgerust met diamanten, speciaal ontwikkeld voor productie'

Axor introduceert innovatieve kraan in samenwerking met designer Jean-Marie Massaud

Tijdens de ISH 2019 laat Hansgrohe de bezoekers kennismaken met de gloednieuwe Axor Edge, ontworpen in samenwerking met Jean-Marie Massaud. 13 jaar na de lancering van de eerste collectie in samenwerking met de Franse designer Jean-Marie Massaud presenteert Axor kraan Axor Edge, een symbiose tussen geometrische vormen en ultra-precieze fabricatiemethodes.


Het kraanwerk bestaat uit asymmetrische vormen die met samengestelde kubussen een geheel vormen. Het fabricatieproces met diamanten resulteert in precieze randen en oppervlaktes. Bovendien is de kraan deels verrijkt met fijne personaliseerbare structuren dankzij het FinishPlus oppervlak.
Axor Edge is beschikbaar voor het wastafeloppervlak, het bad, het bidet en met verschillende thermostatische modules, ook voor de douche. Consumenten die de voorkeur geven aan een meer minimalistische look hebben de mogelijkheid om te kiezen voor de versie zonder structuur.

"In mijn samenwerking met Axor wil ik altijd de perfecte ervaring creëren voor de consument. Met Axor Edge willen we een alledaags gebruiksvoorwerp nobeler maken en omvormen tot een echt kunstwerk. Elk product van de collectie is meer dan een stuk kraanwerk voor de badkamer. Het zijn kleine meesterwerken, originele architecturale sculpturen – die gefreesd zijn uit een blok messing en verrijkt met de door de klant gewenste oppervlakte. Een authentiek kunstwerk dat functioneel is én de intieme momenten van het leven deelt: dat noem ik luxe", stelt Jean-Marie Massaud.

Een machine van de nieuwste generatie, uitgerust met diamanten, werd speciaal ontwikkeld voor de productie van Axor Edge. Deze tool, bekend uit de lucht- en ruimtevaart en de laserindustrie, freest de afschuiningen in een hoek van exact 45° zodat ze elkaar vervoegen. De fijne structuurdetails zijn eveneens heel precies: de diamanten behandelen het oppervlakte van de blok messing met microscopische precisie. Lijn per lijn worden in verschillende etappes precieze delen gecreëerd, die een fascinerend spel van licht en schaduw reflecteren.

MyEdition Satin Black is een nieuwe kleur die werd toegevoegd aan de collectie MyEdition: de nieuwe oppervlakte PVD Satin Black werd in wereldpremière gepresenteerd tijdens ISH en werd exclusief ontwikkeld voor de verjaardagscollectie Axor.

Meer informatie:
Axor
www.axor-design.com

Publicatiedatum: