Nieuwe buitenverlichting van Fagerhult

Fagerhult heeft een nieuwe verlichtingscollectie geïntroduceerd. Deze zo geheten Rondo G3 is bedoeld voor buitenshuis en erop gericht om op eenvoudige wijze een complex lichtplan op te zetten. Rondo G3 zorgt ervoor dat bepaalde eigenschappen van architectuur beter worden benadrukt. Ook zorgen de lampen ervoor dat een ruimte een meer open indruk wekt. De Rondo-collectie bestaat uit muurlampen, plafond-luminaires en staande lampen. De verlichting voor aan het plafond kan zowel in het plafond zelf worden verwerkt als eraan worden bevestigd.

Volgens Christer Liljegren is een juiste lichtdistributie een vereiste voor een geavanceerd lichtplan. “Dat is de reden waarom Rondo zoveel opties voor lichtdistributie heeft. Je kunt kiezen tussen verschillende combinaties van nauw en wijd licht, directe of indirecte lichtdistributie en verschillende lichtsterktes. Hierdoor wordt het makkelijk om verschillende effecten te verkrijgen.”

Een van de redenen dat buitenverlichting vaak wordt verwaarloosd is omdat men het idee heeft dat de installatie hiervan veel tijd vergt. Rondo heeft daarom een innovatief concept dat de installatietijd met de helft vermindert. Daarmee wordt volgens Rondo een nieuwe standaard gezet voor buitenverlichting.

“We hebben ons bij de ontwikkeling van Rondo gefocust op duurzaamheid. We maakten gebruik van de unieke lenstechnologie van Fagerhult en deze aangepast voor gebruik buitenshuis. Dit zorgt voor efficiënte, functionele en aangename verlichting, waarmee bovendien lichtvervuiling tot een minimum wordt beperkt. Ook zijn de Rondo-lampen voorzien van Constant Light Output. Dit systeem compenseert voor de verminderde lichtsterkte van LED-modules die al wat langer in gebruik zijn. Dit betekent dat een Rondo-lamp zelfs na 100.000 uren nog steeds dezelfde sterkte heeft als toen deze net werd geïnstalleerd.”

Fagerhult ontwikkelt en vermarkt professionele verlichting voor openbare omgevingen, zoals kantoren, scholen, winkelcentra en ziekenhuizen. Fagerhult is onderdeel van de Fagerhult Group, dat verspreid over 25 landen zo’n 3.300 werknemers in dienst heeft.

Meer informatie:
Fagerhult
Lichtschip 19
3991 CP Houten
lighting@fagerhult.nl
www.fagerhult.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.