Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

''Een soort pretpark, met enkele attracties die om de paar maanden wisselen”

Architectenbureau opent eigen expo-ruimte in New York

Het Amerikaanse architectenbureau Snarkitecture heeft onder de naam Snark Park een eigen tentoonstellingsruimte geopend in een winkelcentrum in New York. Snark Park is als locatie bedoeld om popup-galerijen en installaties van tijdelijke aard op te zetten. De locatie heeft een oppervlak van zo’n 550 vierkante meter. Er zal een wisselend programma worden gehouden, waarbij alle installaties exclusief door Snarkitecture zijn ontworpen. Er worden drie shows per jaar georganiseerd, waarbij de eerste het 'Lost And Found-project' is.

Volgens mede-oprichter Ben Porto was Snark Park een logische volgende stap voor zijn bedrijf. “We hebben in het verleden veel interactieve projecten opgezet, maar dit was altijd in samenwerking met een merk of een museum. Dit geeft bepaalde beperkingen. We vonden dat het tijd was voor onze eigen ruimte en de locatie bij het Hudson Yards-centrum was hier perfect voor.”

Zijn collega Daniel Arsham beaamt de vrijheid die Snarkitecture nu heeft. “We hebben onze The Beach-installatie op meerdere plekken in de wereld gepresenteerd. We merken echter dat bij de samenwerking met andere instituten we zelf nooit echt de volledige controle hadden over het project, zoals retail in combinatie met de tentoonstelling of de manier waarop bezoekers de installatie betreden. Voor ons is het belangrijk dat we een volledige ervaring kunnen creëren, van start tot finish. Naast de tentoonstellingsruimte hebben we een winkel opgezet waar bezoekers souvenirs kunnen kopen van huidige opstellingen. Snark Park is een soort pretpark, maar dan met maar een enkele attractie die om de paar maanden wisselt.”

Lost And Found is een verzameling zuilen van 3,5 meter hoog, die zo zijn geplaatst dat het lijkt alsof je door een betoverd bos loopt. Bezoekers kunnen in eerste instantie niet het einde van de installatie zien en moeten zelf hun weg door de opstelling vinden. Ook heeft de installatie een verborgen kamer met een doorkijkspiegel, waarachter men andere bezoekers tijdens hun dwaaltocht kan observeren.

Bron: Metropolis


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven