Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Project wil nieuwe balans vinden tussen natuur en stad

Wonderwoods valt dubbel in de prijzen

Tijdens het jaarlijkse awardgala van de vastgoedbeurs MIPIM in Cannes, zijn de architecten MVSA Architects en Stefano Boeri Architetti, samen verantwoordelijk voor het ontwerp van Wonderwoods in Utrecht, twee keer in de prijzen gevallen.
Niet alleen won het project de award voor Best Mixed-Use Project, ook is Wonderwoods uitgeroepen tot de grote winnaar van de MIPIM-award met de titel Future Project of the Year.
Wonderwoods is een stedelijk vastgoedproject, bestaande uit twee groene torens met een hectare aan verticaal bos, gelegen aan de Croeselaan in Utrecht. Wonderwoods wil bijdragen aan het oplossen van de disbalans in de stad tussen mens en natuur, waarbij alle aspecten van het leven in één gebouw samenkomen: wonen, werken, cultuur, sporten en recreëren 

Volgens de jury sluit het concept van Wonderwoods perfect aan bij de waarden waar MIPIM voor staat: het creëren van plekken voor de toekomst, die financiële en vastgoedprincipes niet uit het oog verliezen, maar die tegelijkertijd ook de ‘zachtere’ waarden, die ervoor zorgen dat mensen het prettig vinden om tijd door te brengen op die plekken, niet negeren. Wonderwoods is wat de jury betreft een voorbeeld van echt geïntegreerd gemengd gebruik in het project. De twee torens waaruit het project bestaat, passen goed bij elkaar, maar het zijn geen replica’s en bieden beide verschillende functies, waaronder woningen, voorzieningen en kantoorruimte.

Bij de uitreiking van de Future Project of the Year-award, gaf Paul Finch, hoofdredacteur van het magazine Architecture Review en voorzitter van de jury, aan dat Wonderwoods de duidelijke winnaar is: “De jury vond dat onze winnaar een optimistische maar overtuigende propositie biedt voor de toekomst van steden, die uitgaat van een symbiotische relatie tussen dat wat door de mens wordt gemaakt en de natuur.”

Beide architectenbureaus van Wonderwoods zijn zeer tevreden dat hun teamwork, waarbij ontwikkelaars G&S Vastgoed en KondorWessels Projecten een belangrijke rol hebben gespeeld, op deze manier wordt beloond. Stefano Boeri van Stefano Boeri Architetti: "Het winnen van deze prijs maakt ons erg blij, want het bevestigt dat de groene architectuur van verticale bossen een model is dat in andere steden van de wereld kan worden nagemaakt. Urban Forestry en verticale bossen zijn krachtige instrumenten om de luchtkwaliteit te verbeteren en de gevolgen van de klimaatverandering te verminderen. Roberto Meyer van MVSA Architects voegt daaraan toe: "Wonderwoods zal de perceptie van hoe we in steeds dichterbevokte stedelijke gebieden leven veranderen.”

Volgens Wonderwoods tonen deze twee prijzen de meerwaarde van een volledig nieuwe aanpak van projectontwikkeling. Hierbij wordt niet alleen nagedacht over mooie, inspirerende architectuur, maar ook over hoe mensen een gebouw gebruiken en hoe hun leven kan worden beïnvloed met een steekhoudend concept rondom gezondheid en duurzaamheid.
Jason Blackmore, CEO van G&S Vastgoed zegt hierover: “Wonderwoods is ontwikkeld vanuit een holistisch perspectief. Zo hebben wij ook gekeken naar de beleving van Wonderwoods als merk. Deze aanpak is samen met Stndrd Creative Company ontwikkeld. Zo is niet alleen een duurzaam gebouw, maar ook een duurzaam merk en een volledig Healthy Urban Living-concept gecreëerd.”

Meer informatie:
Wonderwoods
www.wonderwoods.com

Publicatiedatum: