Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Directeur Hans Kaulingfreks: ''De gemeente zat ons behoorlijk dwars''

Familiebedrijf Kauling Wonen en Keukens sluit na 136 jaar en vier generaties haar deuren

Het familiebedrijf Kauling Wonen en Keukens, waar momenteel de vierde generatie werkzaam is, heeft na 136 jaar besloten de deuren te sluiten. Op 1 april 2019 is het gedaan met het bedrijf. De belangrijkste reden voor sluiting is de slechte bereikbaarheid. “De gemeente wilde niet meewerken aan een oplossing”, laat eigenaar Hans Kaulingfreks weten. Zijn bedrijf is sinds 1883 in het Zuid-Hollandse Hendrik-Ido-Ambacht gevestigd.

'Ons bedrijf is met nog een aantal mede-ondernemers - uit deels dezelfde maar ook andere branches - door de gemeente behoorlijk dwars gezeten. Allerlei protesten en door ondernemers aangedragen oplossingen mochten niet baten. Niets heeft ertoe geleid dat er verandering in de situatie is aangebracht. Inmiddels zijn de bedrijven door het instellen van een eenrichtingsverkeer, waardoor bezoekers aan de bedrijven zo’n anderhalve kilometer moeten omrijden, zeer slecht bereikbaar geworden”, legt Hans uit.


Foto van het pand.

“Een jaar geleden zag ik al aankomen dat het risico vrij groot was dat ik het van de overheid zou winnen. Na een hoorzitting en diverse rechtszaken werden mijn vermoedens bewaarheid. Gelukkig was ik een jaar geleden in het diepste geheim onderhandelingen gestart voor de verkoop van het pand aan een geheel andere branche, die hier wellicht minder last van zou hebben. Dat is gelukt en dus verdwijnt Kauling Wonen en Keukens per 1 april 2019 (en dat is geen grap) van het toneel. Bij heel veel leveranciers is onze naam bekend. Zo heeft het bedrijf ook meer dan tien jaar altijd op de beurs Binnenhuis gestaan in Rotterdam AHOY.''

Het familiebedrijf is ooit gestart als winkel in woningtextiel. Van de winkel van toen is Kauling gegroeid naar een toonaangevende onderneming op het gebied van wonen en keukens. “Dit is gerealiseerd door het leveren van kwaliteitsproducten en het verlenen van goede service.” Het in Zuid-Holland gevestigde bedrijf sluit op 1 april definitief haar deuren. Tot die datum worden de showroommodellen verkocht en kan de klant profiteren van producten tegen bodemprijzen. 

Hans Kaulingfreks heeft een pandje gekocht in Den Bosch dat momenteel nog in aanbouw is. ''Ik ben gek op de branche, het is mijn leven. Ik ga mijn weg vervolgen door de stap te zetten in het interieurontwerp en tekenwerk.'' Alleen de naam Kauling-Huisch, de naam van de recent verbouwde historische Kauling locatie in het oude centrum van Hendrik-Ido-Ambacht, doet strak nog herinneringen oproepen aan wat ooit de betreffende naam heeft betekend. 

Iedereen wordt uitgenodigd voor de afscheidsreceptie op zaterdag 23 maart 2019 van 12.00 tot 17.00 uur. 
Adres: Veersedijk 55 te Hendrik-Ido-Ambacht

Meer informatie:
Kauling wonen&keukens
Tel: 078 681 51 95
info@kaulingwonen-keukens.nl
www.kaulingwonen-keukens.nl