Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Door Japanse ontwerpstudio Nendo

'Smeltende' meubelcollectie ontworpen voor fabrikant van Venetiaans glas

Ontwerpstudio Nendo heeft een speciale meubelcollectie ontworpen voor WonderGlass, een fabrikant en expert van Venetiaans glas. Het bedrijf blinkt uit in glasgieten met een speciale techniek om buigzaam materiaal uit de mal te verwijderen om het met de hand verder te verwerken. Het ontwerp van de nieuwe collectie maakt gebruik van deze methode en de viscositeit van het glas.  



In het maakproces wordt gesmolten glas eerst in een vierkant frame gegoten, waarbij een aantal vakmensen het oppervlak gelijkmatig uitsmeren met behulp van ijzeren troffels. Het glas koelt geleidelijk af en bij het bereiken van een zekere temperatuur, wordt het verplaatst en op een U-vorm of de omgekeerde vorm ervan geplaatst, waardoor het glas langzaam zakt of uitrekt om een ​​mooie boog te creëren. Zelfs tijdens dit vormgevingsproces gebruiken de vakmensen gereedschap om de boog vorm te geven en ervoor te zorgen dat er geen bochten of scheuren komen.

Deze gebogen glastechniek wordt gebruikt om fauteuils, tafels, bloemenvazen ​​en meer te ontwerpen. Omdat de bogen en rondingen worden gevormd door het eigen gewicht en de viscositeit van het glas, werd de verzameling "smelt" genoemd.

Meer informatie:
Nendo
info@nendo.jp 
www.nendo.jp

Publicatiedatum: