Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
“Een keuken moet vooral gezellig zijn”

Panorama krijgt prestigieuze Red Dot Award voor productdesign

"Met meer dan 50 jaar op de teller, mag Novy zich Belgische specialist in dampkappen noemen", stelt marketing director Olivier Lambert bij Novy vast. "Ons bedrijf biedt ook stijlvolle kookplaten aan die voorzien zijn van de laatste inductietechnologieën. Novy stelt hoge eisen om een fluisterstille werking van de toestellen te garanderen en dit telkens gecombineerd met een uitmuntend design, intuïtief gebruiksgemak en uiteraard ook duurzaamheid", somt hij op.

"De combinatie van de geoptimaliseerde geluiddemping en revolutionaire randafzuiging zorgt voor een zeer efficiënte doch stille afzuiging. Niet te evenaren", weet Olivier te melden. "In al die jaren is ons bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevend merk in keukenventilatie. Novy biedt een assortiment aan dat voor elke keukensituatie een oplossing biedt."

Tijdens Batibouw werden twee nieuwe producten in de kijker gezet. “Dit voorjaar staat helemaal in teken van donkere kleuren en zo is de Cloud nu ook met een prachtige, stijlvolle, matzwarte uitvoering uitgebracht op genoemde beurs. Met de ‘plug & play’ recirculatiedampkap Cloud van Novy wordt een open ruimte gecreëerd zonder de nood aan een vals plafond om afvoerbuizen te verbergen. De fijne belijning en het strakke design zorgen niet enkel voor een zuivere vormgeving, maar garanderen bovendien een optimale en fluisterstille werking zonder afvoer naar buiten. Een keuken moet vooral gezellig zijn en de Cloud brengt hier de nodige sfeer, dankzij een subtiel geïntegreerde ledstrip die aanpasbaar is aan de stemming van het moment. Zo schep je de juiste sfeer, tijdens en na het koken", legt Olivier uit.

Novy Panorama
Een tweede trend is de combinatie van kookplaat en dampkap in één, de zogenaamde werkbladafzuiging. “Novy speelt reeds lange tijd in op deze trend die zijn origine in Amerika vindt. Reeds enkele jaren zijn designpareltjes als de Novy Panorama en One een vast begrip in de wereld van werkbladafzuiging. Naast puurheid in design is het bij Novy vooral te doen om een optimale kookbeleving te realiseren. Kookdampen dienen in de eerste plaats correct afgevoerd te worden en essentieel hierbij zijn de variabele hoogtes van de afzuigtoren. Handig aan zo’n afzuigtoren in de kookplaat is dat de dampen onmiddellijk stil en efficiënt afgezogen worden daar waar de kookdampen ontstaan. Daarenboven maken ze visuele rust in de keuken mogelijk: de toren verdwijnt namelijk in de kookplaat wanneer je die niet gebruikt. Makkelijk om schoon te maken én esthetisch aangenaam. Het zuivere en minimalistische design werd ook doorgetrokken naar de inductiekookplaat. Zo kiest Novy voor een kookplaat in opaak glas met een beperkte seriegrafie. Bij gebruik, licht de witte sliderbediening op en treedt ze in werking via automatische pandetectie. De inductiekookplaat bestaat uit vier krachtige, octagonale flexzones naast elkaar, in panoramaopstelling dus. Deze zones kunnen automatisch gekoppeld worden om een groter kookoppervlak te bekomen.

Een extra troef is de ultieme designvrijheid die het systeem biedt, want je bent niet meer gebonden aan een plafond of muuroplossing.”  

Novy Panorama krijgt de prestigieuze Red Dot Design Award voor productdesign. De Red Dot Design Award is een internationale prijs met aanzien, uitgegroeid tot een van de belangrijkste designlabels voor productdesign wereldwijd. Het is de tweede keer dat het Belgische bedrijf uit Kuurne de onderscheiding krijgt. In 2016 werd ‘One’ van Novy ook gelauwerd.

Meer informatie:
NOVY nv
Noordlaan 6
B-8520 Kuurne
Tel:  +32 56 36 51 30
julie.cottyn@novy.be
www.novy.be

Publicatiedatum: