Geïnspireerd door haar verre reizen door Bhutan, India en Tibet

Ontwerpster Eleonora Nieuwenhuizen creëert wow-effect met haar Mandala sjablonen

Ontwerpster Eleonora Nieuwenhuizen maakt Mandala sjablonen, bedoeld als muurdecor voor in ieders huis. Inspiratie hiervoor vond ze tijdens haar verre reizen door Bhutan, India en Tibet. "Tijdens mijn vele trips naar deze landen werd ik geïnspireerd door de bewoners die de hele dag prachtige Mandala tekeningen maken met zand. Aan het einde van de dag vegen ze die weer weg. Dat vond ik zonde. Daardoor is het idee van sjabloneren, dat in de vergetelheid is geraakt, ontstaan”, legt ze uit.

Eleonora heeft haar eigen kinderkledingmerk Mimpi. Voor het ontwerpen van de kledingcollecties is ze veel in India geweest. "Daar zag ik mensen Mandala-tekeningen maken van gekleurde rijst op de grond voor hun huis tijdens de festivals die er gehouden worden. Ik vond het zo mooi en had het idee dat ik daar iets mee wilde doen. Daarom ben ik vorig jaar begonnen met het maken van sjablonen van 3 mm pvc. Ik wil de mogelijkheid voor jong en oud bieden om door een relatief goedkoop en simpel aan te brengen sjabloon een hele andere sfeer in een ruimte aan te brengen. Mensen hebben gelijk het wow-effect bij het zien van hun creatie.”

Mandala (Sanskriet) is afkomstig uit het Hindoeïsme en betekent het wiel of grote cirkel en is door de geschiedenis en oosterse religies heen verschenen als een symbool van verbinding en stille meditatie. De oorspronkelijke Mandala's bevatten vaak oude symbolen en goden en waren een belangrijk hulpmiddel om een ​​persoon of monnik in staat te stellen zich op hun meditatie te focussen.

De zogeheten Mandala Stencil is vervaardigd van duurzaam, recyclebaar plastic waardoor ze steeds opnieuw kunnen worden gebruikt. "Het sjabloon kan met tape op het aangewezen gebied bevestigd en daarna in elke kleur geschilderd worden. Zo creëer je op een simpele manier een waar kunstwerk", aldus Eleonora. Met muurverf of betonverf, kunnen de sjablonen ook buitenshuis gebruikt worden. 

De sjablonen zijn eenvoudig schoon te maken en kunnen zo bewaard worden tot het volgende gebruik. De sterkte van het materiaal zorgt er ook voor dat de Mandala Stencils altijd de juiste vorm behouden en niet scheuren. De flexibiliteit van plastic Mandala Stencils betekent dat ze op bijna elk oppervlak kunnen worden gebruikt, zelfs in de hoeken en randen. 

De Mandala sjablonen worden aangeboden in een verscheidenheid van romantische en comfortabele thema's, zoals Yoga Mandala, Tibet Mandala, Mystery, Holy en de Doily Ibiza. Elk model zorgt voor een andere sfeer in de kamer, de sjablonen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten.

Meer informatie:
Mandala Stencils
2de Anjeliersdwarsstraat 14D 
1015 NT Amsterdam
hello@mandalastencils.com
www.mandala-stencils.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven