Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Concept waarin traditie in ere wordt gehouden, voorzien van technologische snufjes

Kreon viert 20e verjaardag Dolma met nieuw ontwerp

Om de 20e verjaardag van een van Kreons meest bekende producten - het Dolma armatuur - te vieren, ging het ontwerpersteam van de lichtproducent aan de slag. Een nieuw ontwerp waarin de traditie in ere wordt gehouden, maar tegelijkertijd voorzien van de nieuwste technologische snufjes. Het resultaat: de nieuwe Dolma 40.

De Dolma-familie staat al 20 jaar garant voor designverlichting, voor binnen- én buitengebruik. Dolma was in 1998 het eerste product van de hand van art director Kristof Pycke, die toen aan het begin stond van zijn carrière bij Kreon. Het was dan ook niet minder dan vanzelfsprekend dat hij zelf aan de slag ging met de rijke erfenis van Dolma, om in 2018 een nieuw product voor te kunnen stellen.

Voor Pycke was het belangrijk om verder te werken met het tijdloze karakter van Dolma, en de filosofie van Kreon. “De vormgeving van onze collectie getuigt van een manier van denken waarbij elke verlichtingsoplossing wordt gereduceerd tot het strikt wezenlijke. Licht en lichtwerking staan hierbij centraal”, aldus Pycke.

In 1998 was er nog geen sprake van led-technologie. De grootte van de armatuur werd dan ook afgestemd op de toen gebruikelijke halogeen- en fluorescentielampen. In 20 jaar is er veel veranderd, en dus ook de mogelijkheden van Dolma. De halogeenlampen werden vervangen door kleinere leds, maar de verhoudingen bleven wel behouden. In de nieuwe Dolma 40 worden de mogelijkheden van leds voor het eerst optimaal benut, met de ontwikkeling van een kleiner profiel. Kreon Dolma 40 heeft een zichtbare breedte van 50mm en de armatuur is een verzonken aluminium profiel dat eenvoudig in muren of plafonds kan worden geïnstalleerd. 

Meer informatie:
Kreon
Industrieweg-Noord 1152
3660 Opglabbeek
mailbox@kreon.com
www.kreon.com 

Publicatiedatum: