Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Alles moest te demonteren en verplaatsen zijn'

Fontys, Gispen en Bossche Studio’s gaan samen uitdaging aan

Beroepsonderwijs midden tussen de maakindustrie op Strijp-T in Eindhoven. Fontys Hogeschool ICT opende hier een nieuw InnovatieLab. Twee verdiepingen, bij elkaar maar liefst 2.000 vierkante meter, waar studenten, docenten en bedrijfsleven samenwerken aan innovaties en kennis delen. Voor het interieurontwerp en de inrichting lag er een grote uitdaging: álles moest te demonteren en verplaatsen zijn. Die uitdaging gingen Fontys, Gispen en Bossche Studio’s samen aan.

Op de campus in Eindhoven groeide de ICT-opleiding van Fontys uit haar jasje. Toen er extra ruimte nodig was voor 300 studenten, besloot Fontys twee verdiepingen te huren in gebouw TQ op Strijp-T. Dit oude Philips-terrein wordt net als Strijp-S compleet herontwikkeld. Maarten Sars, Projectleider Huisvesting en Facilitaire Zaken bij Fontys: ‘Voor ons was het een geweldige kans om op deze plek, in het oude industriële erfgoed, een nieuw onderwijsconcept neer te zetten. Zeker een opleiding als ICT met alle innovaties van dien, wil ín het werkveld zitten. Onze derde- en vierdejaars ICT-studenten zitten nu tussen de bedrijvigheid in de rest van het pand. En nog mooier: ze werken ook samen met diverse bedrijven. In onze nieuwe leeromgeving hebben we ruimte gemaakt voor zogenaamde ‘Partners in Innovatie’; zij kunnen bij ons een werkplek huren.’

Meer informatie:
Gispen
www.gispen.com 

Publicatiedatum: