Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Medeoprichter Patrick Hurenkamp: ''Investeerders geloven in ons verhaal''

Online bloemenbezorger incasseert miljoenenbedrag

De Rabobank heeft 7,5 miljoen geïnvesteerd in online bloemenbezorger Bloomon. De bank gelooft in het businessmodel en de strategie van het opkomende bloemenbedrijf. Mede-oprichter Patrick Hurenkamp tegen BNR: ''Investeerders geloven in ons verhaal, nu hebben we ook het vertrouwen van een grote bank die bekend staat om de agrisector.''

Hurenkamp gaf aan dat de Rabobank op zoek is naar vernieuwing in de bloemensector en daarom zijn bedrijf omarmt. De CEO van de Rabobank belde naar Bloomon om te zeggen dat ze heel graag in het bedrijf wilden investeerden. Niet bestemd voor de verdere groei, maar als investering in het platform waarin Bloomon een samenwerking aangaat met kwekers.


Foto: Bloomon

Hurenkamp tegen BNR: ''De belangrijkste stap - en dat is een breuk ten opzichte met hoe de traditionele keten werkt - is dat wij een jaar van tevoren met kwekers plant. Aangeven welke trends we zien, de kleuren, de soorten, de vormen die we nodig hebben en vrij kort voor we die uitleveren die bloemen van ze ontvangen. Zo weten kwekers nu al wat met kerst de vraag van Bloomon is. Dit levert tot 40 procent minder afval in de gehele keten op.''

Bloomon is momenteel al actief in zes verschillende landen; Nederlander, België, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Denemarken.