Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"De klant betaalt voor gebruik in plaats van bezit"

Forbo Flooring vat plan op om in de toekomst vloeren als service te gaan aanbieden

Forbo Flooring is sinds kort lid van het Grote Bedrijven Netwerk van MVO Nederland om zo de totstandkoming van de circulaire economie te versnellen. Het netwerk bestaat uit 80 grote bedrijven met een stevige MVO-ambitie. Het lidmaatschap is vaak een opstap naar samenwerking tussen de bedrijven om gezamenlijk makkelijker resultaat te boeken. 

Maar er is meer circulair Forbo-nieuws. De vloerproducent investeert bijvoorbeeld in het maken van een nieuwe bio-composiet, samengesteld uit gebruikte Marmoleum-vloeren. Dit om de cirkel (van grondstof tot product tot ‘afval’ tot grondstof) volledig te sluiten. Op dit moment is Forbo met verschillende fabrikanten in gesprek die het bio-composiet materiaal eventueel willen en kunnen gebruiken. Ook levert Forbo sinds kort een pigmentloze Marmoleum-vloer, de zogenaamde ‘cookie’ (de vloer heeft de kleur van een koekje, red). De ‘cookie’-vloer is voor 99% biobased. 

Forbo heeft bovendien het plan opgevat om in de toekomst vloeren als service te gaan aanbieden. Kort gezegd, betekent dit dat de klant volledig wordt ‘ontzorgd’ wat betreft installatie, onderhoud en renovatie van de vloer, maar ook dat Forbo de vloer aan het einde van het leven weer terugneemt en recyclet of anderszins nuttig maakt (Marmoleum heeft bijvoorbeeld een hoogcalorische waarde - vergelijkbaar met hout - en kan daarom ook goed dienen als brandstof in een verbrandingsinstallatie met energieterugwinning). De klant betaalt dus voor gebruik in plaats van bezit. 

En tot slot wil Forbo alle Marmoleum-vloeren die nu worden geproduceerd gaan ophalen aan het einde van hun levensduur. 

Interesse om het een en ander verder te verkennen of behoefte aan meer informatie? Marjolein van Gelder, programmamanager duurzaamheid van Forbo Flooring, komt graag met u in contact.

Meer informatie: www.forbo-flooring.nl

Publicatiedatum: