Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'De lijnen en het design laten een warme omhelzing zien'

Nieuwe eetkamerstoel gebaseerd op originele Dost, in nieuw jasje

Het Turkse woord voor vriendschap is Dost en is volgens betrokkenen daarmee de perfecte naam voor de nieuwe eetkamerstoel van Puik. Na het succes van de Dost loungestoel, introduceert interieurlabel puik de Dost Dinner; een eetkamerstoel gebaseerd op het design van de originele Dost, alleen in een nieuw jasje.

De Dost is een ontwerp van Rianne Koens en geïnspireerd op een van de meest basale behoeften, namelijk comfort. "Deze uitnodigende, comfortabele stoel is ontworpen om een gevoel van troost en veiligheid te bieden. Als je het design van de armleuningen volgt naar de rug van de stoel, lijkt het net een warme omhelzing", laat een woordvoerder weten.

Het design en het frame van de nieuwe Dost Dinner eetkamerstoel is net even anders dan bij de originele Dost. Het frame is slanker en staat rechtop, waardoor de stoel aansluit bij de eetkamertafel. De Dost Dinner is verkrijgbaar in de kleuren donkergroen, lichtgrijs en donkergrijs.

De Dost Lounge fauteuil is volgens de maakster net zo opbeurend als een knuffel van een oude kameraad. Omdat de originele Dost zo goed is ontvangen, is de stoel inmiddels verkrijgbaar in trendy nieuwe kleuren: lila, roze, lichtgrijs, donkergrijs, terracotta, donkergroen, lichtgroen of wit crème.

Het gezicht achter de stoelen is ontwerpster Rianne Koens. De ontwerpstijl van Rianne kan worden omschreven als vriendelijk en duidelijk, met ronde vormen en het gebruik van zachte, natuurlijke materialen. Dit komt tot uiting in de manier waarop Dost is ontworpen: een combinatie van duidelijke lijnen met een zachte coating. Overige producten van de hand van Rianne zijn de Toot-kapstokhaken en bijzettafel Tepsi.

Over Puik
Puik ondernemers Freek Claessen en Daan Gescher, hebben altijd al passie voor kunst en design gehad. Geïnspireerd door de kwaliteit en het enthousiasme van Nederlandse ontwerpers, besloten zij in 2012 hun dromen waar te maken en puik te starten.

De eigenaren realiseerden zich dat Nederlandse designers goede producten maken, maar op eigen kracht helaas vaak niet het podium bereiken dat ze verdienen. Freek en Daan, zelf professionals in productie en sales, namen samenwerking en elkaars unieke kwaliteiten als uitgangspunt. Al snel werd duidelijk dat je samen sterker staat. Gevolg: een portfolio van diverse mooie design iconen, al gauw te koop in talloze winkels.

Design is altijd in ontwikkeling, het is voor de ondernemers even belangrijk als vanzelfsprekend om zich te blijven vernieuwen. Daarom is de collectie van puik in 2017 herzien onder leiding van artdirector Tineke Beunders (Ontwerpduo). Puik kreeg een compleet vernieuwde stijl. Het gebruik van natuurlijk licht en reflectie, zachte kleuren en transparantie in materiaal, zorgt ervoor dat de unieke design items goed tot hun recht komen.

Meer informatie:
PUIK 
Tel: +316 47161911
info@puikdesign.nl 
www.puikdesign.nl

Publicatiedatum: