Nieuwe collectie buitenmeubelen Riva 1920: massief hout volledig met de hand afgewerkt

Het Italiaanse Riva 1920 komt met een collectie buitenmeubelen van massief hout die volledig met de hand is afgewerkt, zonder enige (na)behandeling. Door het contact met de verschillende omgevingsomstandigheden en na zijn natuurlijke bezinking krijgen de meubelen een opvallende duifgrijze kleur. Eventuele scheuren en veranderingen in de toestand van hout zijn dus een essentieel kenmerk van deze meubels. Elk item is dan ook uniek.

De collectie bestaan uit zeven meubelstukken. MAUI is de leunstoel die is ontworpen door Terry Dwan. Het is een ergonomische stoel waarvan de zitting in continuïteit is met de rugleuning. Het is verkrijgbaar in de versie met of zonder voet. LEGNO VIVO en ECO van C.R. & S. Riva 1920 zijn de collecties van kleine tafeltjes in verschillende diameters en hoogtes. Ze zijn vervaardigd uit enkelvoudige bloksecties, die de karakteristieke concentrische ringen van de boom benadrukken. De tafeltjes zijn goed te combineren met de MAUI stoelen.

Maui en Legno Vivo

De andere items in de collectie zijn: LOVE SEAT van Jake Phipps is de bank waarvan de naam niets aan het toeval over laat; CLESSIDRA van Mario Botta, een krukje bestaande uit twee halve cirkels die boven elkaar zijn geplaatst om een zandloper te vormen; TOBI van Terry Dwan, een kleine tafel met een een ijzeren voet, verkrijgbaar in afzonderlijke versies of een combinatie van drie verschillende elementen; BRIDGE van C.R. & S. Riva 1920 is de nieuwe bank met een geometrisch ontwerp en een speciale afwerking op basis van natuurlijke olie met pijnboomextracten; PURE van Matteo Thun, de bank die onderscheidend door zijn minimalistische en uiterst natuurlijke ontwerp.

Loveseat

Clessidra

Bridge

Bron: www.archiportale.com

Meer informatie:
RIVA Industria Mobili SPA
Via Milano, 137
22063 Cantù (CO) Italy
Tel. +39-031 733094
info@riva1920.it
www.riva1920.it


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven