Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wie is de beste interieuradviseur van ons land?

Op 8 en 9 maart vindt het nationaal kampioenschap voor interieuradviseur plaats in Woonmall Alexandrium in Rotterdam. Twee dagen lang strijden 12 mbo-studenten van diverse scholen uit heel Nederland tegen elkaar om de beste interieuradviseur van Nederland te worden. De wedstrijd wordt georganiseerd door het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam in samenwerking met WorldSkills Netherlands en Woonmall Alexandrium.

Een interieuradviseur bedenkt nieuwe indelingen voor interieurs. Dit kan van alles zijn: een woonkamer, een restaurant, een winkel of een stand. De deelnemers krijgen de opdracht om een ontwerpadvies te maken voor een ontmoetingspunt op een (muziek)festival. Daarbij moet in het ontwerp in ieder geval een zitgelegenheid, een kinderspeelplaats en een podium verwerkt worden. De opdrachtgever is een evenementenbureau, dat gespecialiseerd is in kleine en grotere meerdaagse festivals.

De deelnemers komen van diverse mbo-scholen door heel het land. Het HMC heeft ook twee studenten die meedoen aan het NK. Student Roos Vollebregt vertelt: "Ik heb me goed kunnen voorbereiden op de wedstrijd. Ik heb diverse masterclasses via school gevolgd en heb de finale-opdracht al goed kunnen doornemen."
Christy Dorn heeft ook veel geleerd van de voorbereidingen voor de Skills-finale. "Zo weet ik nu beter hoe ik een concept vorm kan geven tot een ontwerp. Daarbij vind ik het spannend om mijn opdracht te presenteren tijdens de finale", vertelt Christy.

De wedstrijd wordt gehouden in het Atrium van Woonmall Alexandrium. Voor de deelnemers is dit een inspirerende locatie aangezien de wedstrijd plaatsvindt tussen meer dan 55 woonwinkels. De wedstrijdlocatie is toegankelijk voor bezoekers van de woonmall. ‘De ambiance en sfeer in Woonmall Alexandrium zal zeker bijdragen aan extra motivatie en inspiratie, en de prestatie van de deelnemers naar een hoger niveau brengen’, aldus Shirley Udo, Marketing & Communicatiemanager van Woonmall Alexandrium.

De organisatie van Skills Heroes vakwedstrijden is in handen van WorldSkills Netherlands. Nederland kan niet zonder goede vakmensen. Daarom vestigt WorldSkills Netherlands de aandacht op het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren. Dat doet zij door het ontwikkelen en organiseren van diverse evenementen en vakwedstrijden. Bovendien verzorgt WorldSkills Netherlands de Nederlandse deelname aan EuroSkills en WorldSkills, respectievelijk het EK en WK voor beroepen. WorldSkills Netherlands wordt ondersteund door het ministerie van OCW en vele partners uit het beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Van 20 tot en met 22 maart vinden nog 38 NK’s plaats tijdens het driedaagse beroepenevenement Skills The Finals in RAI Amsterdam.

Meer informatie: www.skillsheroes.nl

Publicatiedatum: