Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lampencollectie Fusa van de hand van Italiaanse ontwerper Luca Nichetto

De ontwerper Luca Nichetto heeft met het merk Svenskt Tenn de nieuwe lampencollectie Fusa ontwikkeld. Volgens Nichetto is de Fusa-collectie een persoonlijke interpretatie van de Terrazzo-textielprints van Josef Frank. De patronen van deze textielprints doen op hun beurt denken aan de mozaïeken van oude Venetiaanse gebouwen. De Fusa-collectie bestaat uit tafellampen, vloerlampen en kaarsenhouders.

Luca Nichetto heeft zijn ervaring in de glaskunst opgedaan door op te zijn gegroeid op het eiland Murano. Dit eiland staat bekend om zijn kleurrijke glasambacht. De Fusa-collectie is dan ook in Murano geproduceerd. Fusa is afgeleid van het Italiaanse woord voor "fusie". De naam belichaamt de speciale techniek die is gebruikt om de originele kleuren en structuur van  het glas te creëren. De lampen worden verlicht door middel van een interne LED-verlichting, waardoor wordt gespeeld met de doorschijnende eigenschappen van het glas.

Meer informatie: www.nichettostudio.com

Publicatiedatum: