Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dutch Design Awards beloont beste Nederlands ontwerp van afgelopen jaar

Dutch Design Awards (DDA) is op zoek naar ontwerpen die zich op meerdere vlakken onderscheiden: op de eerste plaats door relevantie en impact, maar ook door de mate waarin het zich verhoudt tot het eigen vakgebied. Van nieuwe cross-overs en samenwerkingen, tot vakmanschap en materialisatie, tot een prikkelende aanpak of aantrekkelijke vorm.  

Ontwerpen komen in aanmerking voor een Dutch Design Award via open inzendingen en gescout werk. Dit kan in een van de zes hoofdcategorieën: Product, Fashion, Habitat, Communication, Design Research en Service & Systems. Daarnaast kunnen jonge ontwerpers zich opgeven voor de Young Designer Award en dingen opdrachtgevers mee naar de Best Commissioning Award.

DDA kiest voor een ruime benadering van het begrip Nederlands ontwerp:
- Ontwerpen uitgevoerd door een in Nederland gevestigde ontwerper of bureau
- Ontwerpen van een in Nederland geschoolde ontwerper.
Het is een vereiste dat het ontwerp is gerealiseerd / gepresenteerd / gepubliceerd in de periode tussen 1 mei 2018 en 1 mei 2019.

DDA kijkt hoe een ontwerp zich verhoudt tot de Nederlandse samenleving in de breedste zin van het woord: economisch, sociaal, cultureel en inhoudelijk. Grote en kleine vraagstukken in én buiten Nederland vragen om een nieuwe, relevante ontwerpbenadering en vormen de aanleiding voor nieuwe dromen om na te streven. Tegelijk is design ook een toegepast vak. Het verandert het leven van mensen en maakt dingen beter en waardevoller. Soms met een relatief kleine, slimme ingreep, soms met een baanbrekend idee. De commissies en juryleden beoordelen alle ontwerpen in de basis op vier overkoepelende criteria. Per categorie leggen zij andere accenten en hanteren zij eventueel aanvullende criteria.

Data 2019
01 maart: Aanmelding open
17 april: Aanmelding gesloten
21 mei: Bekendmaking nominaties
Medio juni: Bekendmaking winnaars tijdens Awards Show
19-27 oktober: DDA tentoonstelling tijdens Dutch Design Week
26 oktober: Uitreiking Public Award

Meer informatie:
Dutch Design Foundation
Torenallee 22-08
5617 BD Eindhoven
www.dutchdesignawards.nl
info@dutchdesignfoundation.com
T+31(0)40 296 1150

Publicatiedatum: