Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Omzet holding daalt met 3,0% tot € 396,3 miljoen

Beter Bed duikt in de rode cijfers

Beter Bed heeft een zwaar jaar achter de rug. 2018 is met rode cijfers afgesloten. Nog steeds speelt het gifschandaal in Duitsland de holding parten. En dat terwijl er he-le-maal niets aan de hand was met de veiligheid van de schuimmatrassen.
De omzet daalde in 2018 met 3,0% tot € 396,3 miljoen. De brutowinst liep terug naar 221 miljoen euro, 15 miljoen minder dan in 2017. Uiteindelijk is 2018 afgesloten met een tekort van ruim 23 miljoen euro. In 2017 werd nog een nettowinst van 9,5 miljoen euro behaald. 

Volgens Beter Bed komt de daling vooral voor rekening van  Matratzen Concord. Winkels in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland draaiden een stuk minder dan die in de Benelux, waar juist een hogere omzet werd behaald.

John Kruijssen, CEO van Beter Bed Holding, reageert: "In 2018 onderging Beter Bed Holding een belangrijke en noodzakelijke herstructurering. We moesten moeilijke maatregelen nemen om een ​​solide basis voor toekomstige groei te creëren. We hebben een nieuwe strategie voor de middellange termijn geïntroduceerd met de overkoepelende klantbelofte om de beste kwaliteit tegen betaalbare prijzen te bieden.
We concentreren ons nu volledig op de volgende fase: het herstel van een winstgevende omzetgroei als omnichannel retailer met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Het jaar 2018 had twee gezichten voor ons; de negatieve 1e en 3e kwartalen veroorzaakten de teleurstellende omzet- en winstprestaties, terwijl de herstructurering die in het vierde kwartaal is ingezet succesvol uitpakt", aldus Kruijssen, die de toekomst hoopvol tegemoet ziet, zoals ook blijkt uit het artikel "Rond Pasen komen we met een mooie boxspringinnovatie" dat Wonen360 eerder publiceerde.

Meer informatie:
Beter Bed
Telefoon 0413 33 88 00
www.beterbed.nl
info@beterbed.nl