Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Geen enkele schroef of naad te bekennen; aandacht naar vorm en materiaal

Succesvolle bureaulamp nu ook verkrijgbaar als vloer- en wandlamp

Eerder bracht het merk Wästberg de bureaulamp W102 Chipperfield uit, ontworpen door architect David Chipperfield. De elegante bureaulamp van messing bestaat uit simpele vormen die duidelijk onderscheid maken tussen kop, stang en voet. Er is geen enkele schroef of naad te bekennen waardoor de aandacht wordt gevestigd naar vorm en materiaal.


De bureaulamp, die eerste werd uitgebracht.

Tijdens de Stockholm Design Week introduceerde Wästberg een uitbreiding van deze collectie. De W102 Chipperfield is nu ook verkrijgbaar als vloer-, wand- en bureaulamp met tafelbevestiging. Naast messing wordt dit elegante ontwerp nu ook uitgevoerd in mat zwart staal.

Het verlichtingsbedrijf Wästberg is het geesteskind van een jonge Zweedse man met een vooruitstrevende blik. In het identificeren van een groot, monumentaal zelfs, probleem van de huidige vormen van verlichting op kantoren en anderszins publieke plekken ontwikkelde hij zijn idee op verlichting. Hiermee geeft hij een antwoord op een vraagstuk dat zo enorm is dat nog nooit iemand dit heeft willen of kunnen benaderen. In een uitgebracht manifest getiteld ‘Lamps for Neanderthal Man’ (2008) omschreef hij de scheef gelopen ontwikkeling van huidige verlichting, die al lang geleden is begonnen. Kort omschreven stelt dit manifest dat de mens, in een misleid streven naar efficiëntie en standaardisering, zich in de ontwikkeling van huidige verlichting heeft beroofd van een sfeer van privacy. Licht als de enige bron van bescherming en vertrouwen mist. 

Meer informatie:
Wästberg
info@wastberg.com 
www.wastberg.com 
www.eikelenboom.nl 

Publicatiedatum: