Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Directeur Dick van Boxtel van jubilerend bedrijf BD Line:

"In 1994 begonnen in m’n garage, vorig jaar nieuw pand betrokken én recordomzet gedraaid"

BD Line binnenzonwering BV uit Kaatsheuvel bestaat 25 jaar. Dick van Boxtel is "apetrots op het zilveren jubileum. Trots tot waar we gekomen zijn, trots op ons nieuwe pand, trots op ons team en trots op onze klanten!", geeft hij aan.

Dick van Boxtel (links) met echtgenote en personeel van BD Line.

Het was in 1994 dat Dick van Boxtel besloot, na jarenlang zelf in de branche werkzaam te zijn geweest en daar alle aspecten van het vak geleerd te hebben, om voor zichzelf te beginnen. Tezamen met een vennoot richtte hij BD Line binnenzonwering BV op. De garage werd ingericht als kantoor en werkplaats om rails voor verticale lamellen te assembleren. De collectie bestond destijds uit verticale lamelgordijnen, horizontale jaloezieën en rolgordijnen. Al snel kwamen de eerste twee medewerkers, een assemblagemedewerker en een bezorger in dienst en het duurde niet lang meer totdat BD Line uit haar jasje was gegroeid en moest verhuizen naar een groter pand aan de Nies van der Schansstraat in Sprang-Capelle.

In december 2017 is een nieuw pand betrokken, voor BD Line het absolute hoogtepunt in de afgelopen 25 jaar.

Roer omgegooid
In 2001 is het bedrijf volledig in eigendom gekomen van Dick van Boxtel, wat er toe heeft geleid dat het roer grotendeels werd omgegooid om de groei naar een complete leverancier van binnenzonwering mogelijk te maken. De uitstraling werd gewijzigd, de collectie enorm uitgebreid en verbeterd, kortom de commerciële visie en denkwijze van Dick van Boxtel werden zichtbaar.
"Kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit zijn de kernwoorden die ervoor gezorgd hebben dat BD Line een trouw klantenbestand heeft kunnen opbouwen. De waardering van onze klanten hebben het merk BD Line gebracht naar het niveau waar het nu voor staat. Dit alles (trouwe klanten, de juiste leveranciers en gemotiveerd personeel) heeft er zelfs voor kunnen zorgen dat BD Line een geheel nieuw eigen pand heeft kunnen laten bouwen. Sinds december 2017 zitten we aan de Portugalstraat in Kaatsheuvel."

Hoogtepunt
Anno 2019 telt het bedrijf 12 personeelsleden, Dick en zijn echtgenote Chantal meegerekend. "Ik ben de ondernemer en zij is mijn rem", zegt hij gekscherend. "We trekken samen de kar, zij is mijn steun en toeverlaat en doet vooral de financiële zaken.
2018 was absoluut een hoogtepunt voor ons bedrijf. Vanuit ons nieuwe pand hebben we het beste jaar ooit gedraaid. Ik kan daar alleen maar trots op zijn. 
Ook hebben we weinig verloop onder het personeel. Verschillende medewerkers zijn al meer dan tien jaar in dienst. Ik heb voorheen zeven jaar bij een bedrijf gewerkt waarvan de directeur ook altijd goed voor zijn personeel was. Dat voorbeeld probeer ik nog steeds te volgen."

Anno nu
De crisisjaren is BD Line goed doorgekomen. "Juist in die periode hadden we kwalitatief goede producten voor scherpe prijzen. Aan het einde van de crisis hadden we ons assortiment compleet met ook producten in het hogere segment."
BD Line levert anno 2019 nog steeds maatwerk binnenzonwering door het gehele land aan tal van woninginrichters. "We beleveren circa 350 dealers. De korte communicatielijnen, aandacht voor service en het eigen vervoer - twee bussen rijden dagelijks een vaste route - zijn nog steeds de grote kracht van ons bedrijf. De complete collectie presenteren we in stijlvolle stalenboeken. Deze biedt een ruime scala in uitvoeringen, kleuren en dessins. Prijstechnisch is er zowel keuze in het duurdere segment met luxe uitvoeringen als ook in de basiscollecties met zeer scherpe prijsstellingen. Voor elk product geldt: kwaliteit staat voorop."

Dealernetwerk
De productie van de producten van BD Line vindt voornamelijk plaats op Nederlandse bodem of op Europees niveau onder Nederlandse supervisie.
"Ons dealernetwerk bestaat uit de betere woninginrichters en zonweringspeciaalzaken", wil Dick nog gezegd hebben. "Ik heb met alle klanten een band. Ik hou er ook niet van om directeurtje te spelen. Wil dicht bij mijn klanten staan. Wat de toekomst betreft: we proberen ons dealernetwerk verder uit te breiden en te verstevigen binnen Nederland en verder door te trekken richting België."

Wie BD Line wilt feliciteren, kan een mailtje sturen naar info@bdline.nl

Meer informatie:
BD Line
Portugalstraat 1
5171 PG Kaatsheuvel
+31 (0)416 283360
www.bdline.nl

Ook een jubileum? Laat het de redactie van Wonen360.nl weten. Bel 0166 69 82 33 of stuur een mailtje naar info@wonen360.nl