Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Belgische bedrijf Cassecroute maakt onder andere picknicktafels

Ronald Mattelé: "Net als vroeger de meubelmaker in zijn dorp deed, ontwikkel ik tuinmeubelen"

Sinds 2008 maakt het Belgische bedrijf Cassecroute picknicktafels en tuinmeubelen. Eigenaren Wim Segers en Ronald Mattelé hebben beiden jarenlang tuinmeubelen ontwikkeld.
De buitenmeubelen worden gemaakt van hout, staal en aluminium. Er worden verschillende modellen gemaakt van een 'standaard' picknicktafel tot een rond exemplaar. Ook een biertafel behoort tot de mogelijkheden of een vierkante picknicktafel die plaats biedt aan 12 personen. 

De tafels kunnen worden besteld in onbehandeld natuurlijk hout, geolied hout of in aluminium. Het houten meubilair is gemaakt van Iroko. Dit is een tropisch hardhout uit Afrika, dat Cassecroute officieel koopt in overeenstemming met ecologisch duurzame praktijk.
Om het metalen frame te beschermen, is de tafel gemonteerd op een stevige basis. De balken zijn voorgeboord om te voorkomen dat het hout splijt. Uitgerust met roestvrijstalen schroeven en bouten om corrosie en roestvlekken te voorkomen.
De metalen basis is gemaakt van elektrolytisch verzinkt staal met polyester poedercoating. Hier wordt een volledig ecologisch proces gebruikt door een fabrikant die zich inzet voor solide sociale praktijken.
De aluminium balken zijn gemaakt van 95% gerecycled aluminium, wat de collectie volledig cradle to cradle maakt. Ze worden vervolgens gecoat in de vier basiskleuren geselecteerd door Wim Segers en Ronald Mattelé.

De Cassecroute-collectie heeft een gegarandeerde levensduur van 3 tot 4 generaties en blijft volledig recyclebaar. De basis is gemaakt van gemetalliseerd staal en gepoedercoat in verschillende kleuren.

"Na 25 jaar 'tuinmeubelervaring' ben ik tot het besluit gekomen om zelf, zoals vroeger de meubelmaker in zijn dorp, tuinmeubelen te ontwikkelen. Geen dure advertenties of showrooms, de mensen kunnen gewoon langskomen en de picknicktafels in de tuin uitproberen. Bij Cassecroute koop je je picknicktafel rechtsreeks van de producent en daardoor ook voor een eerlijke prijs", laat Ronald Mattelé weten.

"Cassecroute is het resultaat van een lang rijpingsproces, gefilosofeer over vroeger en nu, en hoe je meer samen kan zitten en genieten met elkaar op een onconventionele, eerlijke en betaalbare manier", besluit Ronald.

Meer informatie:
Cassecroute
info@cassecroute.be
www.cassecroute.be

Publicatiedatum: