Italiaanse en Senegalese tradities komen samen in nieuwe vazencollectie van Marc Thorpe

De in New York gevestigde industrieel ontwerper Marc Thorpe heeft namens het merk Venini een collectie vazen gemaakt. Venini staat bekend om zijn Murano-glaswerk. Thorpe heeft bij zijn collectie Unity deze glastraditie gecombineerd met de weeftradities van Senegal.

Unity bestaat uit tien unieke vazen, die op 7 maart zullen worden onthuld in de galerij les Atelier Courbet’s in New York. Het is voor het eerst dat Venini samenwerkt met ambachtslieden uit Afrika. Marc Thorpe heeft met Unity in meerdere opzichten twee verschillende werelden gecombineerd: Italië en Senegal, maar ook glas en textiel.

Het bovenste deel van de vasten bestaat uit het Murano-glas. Dit glas is bewerkt met de zogeheten Battuto-techniek. Dit houdt in dat als het glas eenmaal geblazen en gestold is, dit aan de oppervlakte zo wordt bewerkt, dat een soort gebutst patroon ontstaat. De verschillende kleine vlakken die hierdoor ontstaan benadrukken de diepte van de kleur van het glas.  

Het onderste deel van de vazen is vervaardigd van textiel. Senegal kent een rijke weeftraditie, die bekend staat om zijn kleurrijke kwaliteit. Aan de hand van een metalen frame worden draden van nylon gespannen, die normaal in Senegal voor visnetten wordt gebruikt. Hierdoor ontstaat verticaal en horizontaal een geweven patroon, die zo de voet van de vazen vormt.

Bron: designboom


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.