Nieuwe textielvormen van KnollTextiles

Het bedrijf KnollTextiles heeft voor zijn merk Knoll Luxe een aantal nieuwe textielprints uitgebracht. De nieuwe stofferingen en prints zijn onder andere All Star, Prince Hairy en Petite Fringe.

All Star is een print in de vorm van metaalachtige verfspatten tegen een donkere achtergrond. Het patroon van All Star wordt verkregen door het textiel met een verfspray te bewerken. Dit betekent dat elk stuk All Star-stoffering volstrekt uniek is.

Prince Hairy is een zachte textielsoort die wat doet denken aan het soort ontwerpen met bont van merken als Prada en Givenchy. De zachte textuur wordt verkregen door de vezels van het textiel na het wasen en drogen grondig te kammen en te borstelen.


Petite Fringe is een gordijnstof die is gecreëerd door ambachtelijke handenarbeid en gemechaniseerde technologie. Verschillende stoffen in goed met elkaar combinerende kleuren worden met de hand gesneden en vervolgens in verticale intervallen aan een polyester ondergrond bevestigd. Elk los eind van de stof wordt met een kam ter grootte van een tandenborstel uitgekamd.

Knoll Luxe is als merk door Dorothy Cosonas van KnollTextiles in 2008 opgestart. De premiumcollectie is haar manier om kleuren, patronen en texturen die in haute couture worden gebruikt toe te passen bij interieurdesign. Knoll Luxe omvat op dit moment twaalf collecties, waarbij onder andere is samengewerkt met een aantal grote namen in de modesector.

Bron: Metropolis


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven