Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse bedrijven winnen Frame Award

De interieurontwerpprijzen Frame Awards zijn uitgereikt. Verschillende Nederlandse bedrijven vielen in de prijzen. De uitreiking vond plaats in de Kromhouthal in Amsterdam, waar ontwerpers, architecten, juryleden, visionaire klanten en delegaties van innovatieve merken uit de hele wereld samen waren gekomen. De Nederlandse winnaars zijn:

House of the Year (Vakjury)
I29 en Chris Collaris ontwierpen een lake house van 55 m² in Vinkeveen, dat schreeuwt dat opvallende architectuur niet alleen voor de grotere steden van Nederland is. Het vakantiehuis Vinkeveen is bestemd voor een gezin van vier personen en heeft een indeling verdeeld over vier rechthoekige volumes, verbonden door een patio die op slimme wijze alle ruimtelijke benodigdheden benut, elke centimeter van de kleine plattegrond wordt opzettelijk gebruikt. 



Hotel of the Year (Publiekswinnaar)

Het in Amsterdam gevestigde ontwerpbureau Concrete was de publiekswinnaar in de categorie Hotel van het jaar. Het ontwerpbureau heeft in Bergen, een stad voor de zuidwestelijke kust van Noorwegen, een hotel ontworpen: Hotel Norge by Scandic. Bij binnenkomst straalt een stralend lichtarmatuur een gigantische zon in de lobby, een passend welkom gezien de omgeving. De hele dag verandert de warme tonaliteit van kleur over de gebogen, witte plafonds.  

Governmental Interior of the Year (Publiekswinnaar)
KAAN Architecten uit Rotterdam met het project Utopia Library and Academy for Performing Arts in Aalst was Publiekswinnaar in de categorie beste overheidsinterieur van het jaar. Hangend op verschillende hoogtes, is elk niveau voorzien van boekenplanken en leestafels, terwijl je kijkt in het atrium en in de richting van de bakstenen façade van het reeds bestaande gebouw. Bovendien strekt een 11,5 meter hoge boekenkast zich uit naar het plafond, gevuld met boeken geschonken door inwoners van Aalst. 



Governmental Interior of the Year (Vakjury)

Groep A werd door de jury verkozen als winnaar van de Governmental Interior of the Year met Metro Oostlijn. De Oostlijn loopt van het Centraal Station naar Amsterdam Zuid-Oost, gedeeltelijk ondergronds en gedeeltelijk verhoogd. Groep A is verantwoordelijk voor het ontwerp van de renovatie van de 16 originele stations. 

Co-living complex of the Year (Vakjury)
Bureau Sla & Zakenmaker won in de categorie co-living complex van het jaar. In het landelijke gebied van Oosterwold Almere deelde een groep pioniers de wens om op een andere manier te leven en te werken. Ze vonden een aardappelveld van een hectare en vroegen de architecten van bureau SLA (Peter van Assche) en ZakenMaker (Mathijs Cremers) hun droomhuizen met een zeer beperkt budget te ontwerpen. De architecten realiseerden dat door een rechtlijnige plaat met een rij van negen woningen te ontwerpen. 

Sustainable award (Publiekswinnaar)
Mulderblauw en Paul de Ruiter wonnen in de categorie duurzaamheid. Onlangs geopend aan de oevers van de Amstel, is het QO Hotel een baken voor de toekomst van duurzaamheid in gastvrijheid. In samenwerking met Paul de Ruiter Architects en Arup heeft Mulderblauw het voortouw genomen bij de ontwikkeling van het circulaire duurzaamheidsconcept van het QO Hotel. 

De Frame Awards zijn interieurontwerpprijzen waarmee 's werelds beste projecten in het zonnetje worden gezet. Het werk wordt beoordeeld door alle stakeholders in de industrie: interieurontwerpers, architecten, retailmerken, hospitality providers, culturele instellingen en educators. In totaal zijn 34 onderscheidingen verdeeld onder Spatiale, Executieve en Societal Awards voor het gehele spectrum van interieurs, terwijl de Honorary Awards de mensen achter hen vieren.

Meer informatie:
Frame Publishers 
Luchtvaartstraat 4 
1059 CA Amsterdam
service@frameweb.com
www.frameweb.com

Publicatiedatum: