Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Stoel van 960 gram en tafel van 1320 gram plastic afval

Outdoorcollectie van gerecyclede visnetten

Ongeveer 70 procent van het aardoppervlak is bedekt met water, maar volgens het World Wide Fund for Nature (WWF) zwemmen er honderdduizenden stukjes plastic afval in elke vierkante kilometer van de oceanen. De vervuiling van de wereldzeeën is een actueel thema waar ook het Deense interieurmerk Mater zich intensief mee bezighoudt.

Mater heeft de nieuwe outdoorcollectie Ocean gecreëerd als antwoord op de wens om het milieu te verbeteren volgens de "Global Goals for Sustainable Development" van de VN. Tafels en stoelen zijn gemaakt van gerecyclede visnetten - de stoel van 960 gram en de tafel van 1320 gram plastic afval.

Mater heeft de krachten gebundeld met het Deense bedrijf Plastix, de enige upcycling faciliteit voor visnetten in de wereld, om de collectie te ontwikkelen. Een nieuw, innovatief bedrijfsmodel motiveert vissers over de hele wereld om hun gebruikte visnetten naar de faciliteit te sturen en een eerlijke prijs te ontvangen voor het materiaal dat ze gebruiken in plaats van de gebruikte en afgedankte visnetten in zee te gooien.

Op zoek naar een ontwerp dat past bij deze innovatieve productiemethode, heeft Mater contact opgenomen met een van de oudste en meest gerespecteerde designfamilies in Denemarken. Samen met Dennie Ditzel, hoofd van het designerfgoed van wijlen Nanna en Jørgen Ditzel, is het archief gescreend op ontwerpen die geschikt zijn voor productie uit gerecyclede visnetten. "Ocean" werd oorspronkelijk ontworpen voor persoonlijk gebruik door Nanna en Jørgen Ditzel in 1955.

Mater presenteert de outdoor collectie voor het eerst in april op de Salone del Mobile in Milaan.

Meer informatie:
Mater Design
info@materdesign.com 
www.materdesign.com

Bron: www.moebelkultur.de