Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Die luchtvervuiling binnenshuis kunnen zuiveren'

Ikea pakt luchtkwaliteit aan met nieuw gordijn

Zweedse woonketen Ikea komt met gordijnen die luchtvervuiling in huis kunnen zuiveren. Deze techniek biedt vervolgens mogelijkheden voor verdere toepassingen. 

De meubelketen hoopt dat mensen zich ook meer bewust worden van de luchtvervuiling. Het WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) stelt namelijk dat 90% van alle mensen vervuilde lucht inademt. Dit leidt jaarlijks tot ruim acht miljoen doden. 

''Ikea wil met de Gunrid-gordijnen de luchtkwaliteit in huizen verbeteren. Als er licht op de gordijnen valt, ontstaat een reactie die vergelijkbaar is met fotokatalyse in de natuur. Als de fotokatalyse belicht wordt, breekt deze verontreinigende stoffen in de lucht af. De techniek is ontwikkeld in samenwerking met universiteiten in Azië en Europa. Het gordijn werkt volgens Ikea zowel met licht van binnen als van buiten,'' aldus online platform Duurzaam bedrijfsleven

“Gunrid wordt het eerste product dat gebruik maakt van deze techniek, maar de ontwikkeling biedt mogelijkheden voor toepassingen op ander textiel”, stelt stelt Lena Pripp-Kovac, hoofd duurzaamheid bij Inter Ikea Group.

Publicatiedatum: