Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Goed om club te vormen van gelijkgestemden in waterbeddenbereik"

Bart van de Rijt roept leveranciers en verkopers van waterbedden op om zich te verenigen

Het artikel 'Het blijft vreemd dat veel winkeliers vrijwel geen kennis hebben over het waterbed' behoorde in de afgelopen week tot de top 10 van best gelezen verhalen. In het stuk deed salesmanager Eddy de Gunst van Wa'Core Bedding zijn beklag over het artikel Ooit was het hip en sexy, waar is het waterbed gebleven? dat in het NRC Handelsblad was verschenen. Volgens hem is er een verkeerd beeld geschetst van het waterbed.

De Gunst heeft inmiddels bijval gekregen van Bart van de Rijt, eigenaar van House of Bedding en beddenspeciaalzaak Waterslaper. Sinds 1987 is hij waterbeddenspecialist. Tevens is Van de Rijt TÜV gecertificeerd kwaliteitsadviseur op gebied van slapen, gespecialiseerd in de ergonomie ervan.
"Het verhaal van deze zelfbenoemde slaapspecialist (bedoeld wordt een medewerker van Beddenzaak Morpheus, red.) die aangeeft dat er 1500 liter water in een waterbed gaat heb ik inderdaad, net als Eddy de Gunst, gelijk gepareerd, evenals de opmerking dat het waterbed een stroomvreter zou zijn, gebaseerd op een test waarbij het verbruik werd gemeten met een bed op 30 graden in een ruimte van 0 graden, zonder bedekking, kortom vergelijkbaar met een openstaande diepvrieskist in de zomer", laat Van de Rijt weten. "We spreken dan nog uit de tijd van de PNEM (Provinciale Noord-Brabantse Elektriciteit Maatschappij). Later is dat gerectificeerd, maar toen was er al een minpunt ontstaan dat hardnekkig de kop op blijft steken, omdat het door vele aanbieders van conventionele systemen steeds weer te berde wordt gebracht."

Boxspring
"Ik bied naast waterbedden ook ander ergonomisch verantwoord slaapcomfort en heb regelmatig klanten die op voorhand geen waterbed zeggen te willen aanschaffen, maar na vergelijk toch daar voor kiezen. De helft van mijn waterbedklanten zijn bestaand, het andere deel bestaat uit nieuwe klanten en spijtoptanten die terugkomen van (meestal) een boxspring.
Het zou goed zijn om in Nederland een club te vormen van gelijkgestemden in het waterbeddenbereik, ook als tegenhanger van het internetaanbod waar bijna uitsluitend op prijs wordt geconcurreerd met overeenkomstige kwaliteit, wat het waterbed weer in een slecht daglicht stelt na ervaringen met ongemakken die zo’n kwaliteit met zich meebrengt", oppert Bart van de Rijt.

Wie zich geroepen voelt óf ook zijn zienswijze kwijt wilt over de plussen en minnen van waterbedden, kan een mail sturen naar info@wonen360.nl.