Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
1% van de omzet wordt aan stichting in Bolivia gedoneert

Wooden creëert producten geïnspireerd op Amsterdam

Met passie voor duurzame houten producten worden natuur en design samengebracht door Wooden Amsterdam. Gevestigd in het hartje van de hoofdstad is het bedrijf geïnspireerd door de unieke symbolen van Mokum, zoals de karakteristieke grachtenpanden. De eigen Wooden Amsterdam lijn varieert daarom van houten trapgevelserveerplanken tot houten Amsterdammertjes en grachtenpandjes. "Hout is recyclebaar, herbruikbaar en duurzaam. Met de focus op duurzaam hout en liefde voor traditioneel vakmanschap worden al onze producten in Nederland geproduceerd en met de hand afgewerkt," laat Wieger Josemans weten.

Wooden Amsterdam is een familiebedrijf. Opgezet in 2016 samen met vader Hans, waarna al snel ook moeder en zus onderdeel werden van het bedrijf.
"Het begon allemaal bij de Trobla: een akoestische luidspreker voor smartphones. Deze gadget was de aanleiding om te starten met de webshop. Vooral de duurzaamheid van het product sprak ons erg aan, je hebt immers geen elektriciteit nodig. We zijn naar Slovenië gegaan om te zien waar de gadget werd gemaakt en namen de distributie voor Europa voor onze rekening. In het voorjaar van 2017 hebben we we het product van de eigenaar overgenomen. Inmiddels wordt de Trobla in zestig landen verkocht", vervolgt Wieger. 

Het in Amsterdam gevestigde bedrijf doneert 1% van de omzet, plus een extra bedrag, per zending aan Trees for All, een stichting die voor elke € 5,00 een boom plant in Bolivia. Dat maakt alle zendingen van de webshop CO2-neutraal. Wieger: "De uitstoot die wij veroorzaken met onze organisatie wordt hierdoor gecompenseerd doordat die door de geplante bomen weer wordt opgenomen. Daarbij haalt de lokale bevolking inkomsten uit het planten van bomen." 

Wooden Amsterdam is distributeur en/of agent van meerdere merken. Het bedrijf verkoopt bijvoorbeeld interieurproducten, kantoorartikelen, houten horloges, accessoires en andere gadgets. De verkoop verloopt via de webshop, maar een deel van de omzet komt ook uit partnerschappen met fysieke winkels. "Inmiddels liggen we in bijna 100 winkels verspreid door heel Nederland," besluit Wieger.

Meer informatie:
Wooden Amsterdam
Weteringschans 108 C 
1017 XS Amsterdam
info@wooden.amsterdam
www.woodenamsterdam.com

Publicatiedatum: