Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"In al die jaren heb ik de klant nooit wat aangesmeerd"

Kömhoff Sanitair sluit na 40 jaar de deuren

In juli 2018 vierde Kömhoff Sanitair het 40-jarig bestaan. Een volgend jubileum komt er niet, want het bedrijf van Ria en Chris Kömhoff in het Limburgse Meijel sluit over een paar weken de deuren. "Het is mooi geweest", zegt Ria. "Vanwege onze leeftijd stoppen we ermee. We hebben het altijd met ons tweeën gedaan. Goede en slechte tijden meegemaakt. Opvolging is er niet, want onze kinderen zitten in het onderwijs of werken op een kantoor. En dat vind ik helemaal niet erg", vertelt ze. "De mensen zijn bijvoorbeeld steeds mondiger geworden", voegt ze er nog aan toe.

Chris en Ria Kömhoff voor hun zaak, waarmee ze in 1978 startten.

Het echtpaar Kömhoff kijkt met genoegen terug op de afgelopen 40 jaar. Chris deed altijd de installaties en Ria de verkoop in de showroom. "We waren ooit de eersten in de regio met een showroom. In de afgelopen periode hebben we die nog twee keer verbouwd. In 1987 is er een stuk aangezet en in 1996 hebben we de werkplaats er nog bij betrokken."
Opvallend is dat Kömhoff Sanitair altijd A-merken heeft verkocht maar voor de meubelen overgestapt is op eigen merken. "A-merken waren op internet vaak goedkoper, dus kochten de mensen die niet bij ons. Vandaar dat we gekozen hebben voor eigen merken."

"Klanten vinden het verschrikkelijk dat we stoppen. 'Waar moeten we nu naar toe?' zeggen sommigen. Verschillende klanten komen sinds het begin in 1978 over de vloer. We hebben een trouwe klantenbestand opgebouwd. Dat komt vooral doordat we ze altijd goed geholpen hebben, luisteren naar wat ze graag willen. Je moet ook nooit 'duwen'; ik heb ze in al die jaren nooit wat aangesmeerd.
Ons verzorgingsgebied was in Meijel en zo'n 20 kilometer daar omheen."
Het dorp telt bijna 6200 inwoners maakt deel uit van de gemeente Peel en Maas.

Het echtpaar heeft het bedrijfspand al verkocht. Intussen staan er al twee elektrische fietsen klaar waarmee menig rondje gemaakt zal worden. "En we gaan graag op vakantie. Dat deden we al regelmatig, alleen gaan we nu vaker", blikt Ria vooruit.

Meer informatie:
Kömhoff Sanitair
Schoolstraat 37
5768 AN MEIJEL
 077 466 1540
www.komhoff-sanitair.nl
komhoffsanitair@kpnmail.nl