Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
''Vergaderen op de Felt; stoel gemaakt van gerecyclede PET-flessen''

Eerste muren 3D Vergaderfabriek geprint

Vepa is partner van de Vergaderfabriek. Dit innovatieve, duurzame project wordt in minder dan tien dagen – op locatie – geprint. De eerste muur is reeds geprint en naar verwachting opent de Vergaderfabriek op korte termijn haar deuren.

Duurzaamheid
De Vergaderfabriek is het eerste commerciële 3D-betongeprinte gebouw van Europa. Door de 3D-printtechniek kan een enorme verduurzaming gerealiseerd worden. Vergeleken met de traditionele manier van bouwen levert het 3D-printen een CO2-reductie van ongeveer 40% op. Tegelijkertijd kun je materialen eenvoudiger hergebruiken en grondstoffen efficiënter inzetten. Ook aan de duurzame inrichting is gedacht. Vergaderen doe je namelijk op de Felt; een stoel gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

Nieuwe manier van vergaderen
Door te kiezen voor 3D-betonprinten kan in ronde en gebogen vormen worden gebouwd. Een ronde setting geeft bijvoorbeeld een veilig gevoel en bevordert bovendien de communicatie tussen personen. Voor een optimale belevingservaring wordt er daarnaast gebruik gemaakt van 360 graden filmprojectie, geluid- en geurtechnologieën. Deelnemers bepalen zelf of de vergaderomgeving rustgevend of bijvoorbeeld prikkelend moet zijn. 

Meer informatie over dit project:
www.devergaderfabriek.nl 

Publicatiedatum: