Perez Vloerkleden van Janssens Oriënt Carpets wordt honderd jaar

Michael Janssens: "De handel in tapijten van 8 a 9000 euro per stuk is nog wekelijkse kost"

Het kan niet op voor Janssens Oriënt Carpets uit Tilburg, dat onder andere in De Woonindustrie te Nieuwegein een showroom heeft. Dit jaar bestaat Perez Vloerkleden 100 jaar, terwijl Janssens Oriënt Carpets zijn 50e verjaardag viert. Ondanks, of beter gezegd dankzij de respectabele leeftijd, zijn beide bedrijven springlevend en helemaal bij de tijd.

De directeuren Michael en Patrick Janssens.

"Met Perez Vloerkleden, dat op de detailhandel is gericht, willen we de komende periode het aantal vestigingen flink uitbreiden. We streven naar een landelijke dekking. Vanuit groothandel Janssens Oriënt Carpets willen we de collecties nog actueler krijgen, dus nog sneller wisselende collecties. En het aantal klanten van ons jonge merk Carpets Rebel, dat we ruim drie jaar geleden hebben opgezet, moet de komende periode sterk gaan groeien, zowel in binnen- als buitenland", geeft mededirecteur Michael Janssens een inkijkje in de ambitieuze plannen van zijn bedrijf.

Om tapijten te vervoeren werd in de jaren 30 gebruikt gemaakt van een REO. Een type auto waar de hedendaagse autoverzamelaars trots op zouden zijn.

De 100-jarige Perez Vloerkleden is in 1985 in handen gekomen van Janssens Oriënt Carpets. "De eigenaar had geen opvolger, toen hebben wij het overgenomen. Sinds de oprichting in 1919 is Perez Vloerkleden er steeds in geslaagd vernieuwende en modieuze handgeknoopte vloerkleden aan te bieden", vertelt Michael, die samen met zijn broer Patrick eigenaar is. Volgens de Tilburger is de Perez-Collectie authentiek, maar ook trendsettend en vooruitstrevend te noemen met al haar diversiteit aan dessins, structuren, kleurstellingen en kwaliteiten.

Een blik in de showroom.

13 eigen winkels
"Met ons hoofdkantoor in Tilburg en Perez-vestigingen in Didam, Oldenzaal, Voorschoten en Wolvega heeft Perez al 100 jaar een vooraanstaande en voorname positie in de markt van handgeknoopte tapijten en vloerkleden", geeft Michael aan. "Van huis uit is het een familiebedrijf. Toen wij het overnamen, waren er vier filialen in Nederland. In 1999 hadden we 13 eigen winkels. Toen in 2008 het woord crisis in de krant verscheen, moest onze policy worden aangepast. Aan eigenaren waarvan wij panden huurden hebben we om korting gevraagd, maar daar was men niet toe bereid. Na het keurig uitdienen van de huurcontracten zijn we nieuwe wegen ingeslagen." 

Het hoofdkantoor is in Tilburg te vinden.

Derde kindje
De laatste jaren richt Perez Vloerkleden zich vooral op woonboulevards, om bij woonwinkels speciale afdelingen in te richten. "Op internet is er vooral klandizie voor het lagere en middensegment. Perez heeft een sterke naam en trekt vooral klanten uit het midden- en hogere segment. Maar we bedienen de hele markt, hebben alles in huis: tapijten voor de onderkant van de markt tot de zogeheten beleggingstapijten van 50, 60.000 euro." 
Janssens Oriënt Carpets viert dit jaar het 50-jarig bestaan. Het bedrijf is in 1969 opgericht door A.J.J.M. Janssens (72), de vader van de twee broers. "Hij is nog elke dag op de zaak. Na zijn twee zonen is het zijn derde kindje. Pa heeft één brok ervaring, wij maken graag gebruik van zijn adviezen."

Carpet Rebel
Ruim drie jaar geleden is het label Carpet Rebel opgericht, vooral bedoeld als merk voor moderne, hippe en commerciële tapijten. Volgens Michael is het een eigenzinnig merk in de markt van handgemaakte, handgeweven en tevens machinaal geweven vloerkleden. "We leveren tapijten, karpetten, vloerkleden, koeienhuiden, schapenvachten en kussens aan onze dealers en detaillisten. Onze uitgebreide en gevarieerde Carpet Rebel-collectie is, voor voorraadhoudende dealers, na het verkrijgen van een inlogcode, direct via de site te bestellen. Op deze manier kan een winkelier zijn winkelvoorraad laag houden en zijn klanten toch snel van dienst zijn."

Springlevend
De handel in tapijten is volgens Michael springlevend. "Constant zijn er ontwikkelingen. We zitten er dan ook bovenop met onze nieuwe collecties, die we constant bijsturen. En vergis je niet, de handel in tapijten van 8 a 9000 euro is ook nog wekelijkse kost. Dus niet alleen de goedkopere tapijten worden verkocht. De jeugd start meestal met een tapijt van 200 euro. Als je eenmaal een kleed bent gewend, dan wil je niet meer anders. Dus gaat hij kapot of wil je gewoon iets nieuws, dan gaat de klant vaak een stapje hoger. Daar zit een opbouw in. Een 50-plusser koopt duurdere tapijten, omdat de smaak gedurende zijn leven is gegroeid."

Carpet Rebel biedt klanten ook de mogelijkheid om een private label-collectie te ontwikkelen. Of om het Carpet Rebel-winkelconcept in de winkel te plaatsen en verder gebruik te maken van de showroom-faciliteiten (circa 8000 m2) en een aanwezige voorraad van meer dan 90.000 m2 vloerkleden in Tilburg.

Meer informatie:
Janssens Oriënt Carpets Holland B.V.
Zevenheuvelenweg 2
5048 AN Tilburg
013 468 61 88
www.janssens-orient.nl

Carpet Rebel
www.carpetrebel.com

Perez Vloerkleden
www.perezvloerkleden.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven