Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paul Bloooms, producent van moderne bamboemeubelen:

Vernieuwde wandmeubel '4 your eyes only' met onzichtbare lade is meer ingetogen dan de vorige'

Bloooms is een ontwerpstudio en meubelmakerij in Groningen, gespecialiseerd in meubelen van massief bamboe. Alle meubelen worden gemaakt van bamboe; een milieuvriendelijk materiaal dat duurzaam geproduceerd wordt. Duurzaam omdat bamboe geen hout is, maar een gras. Het groeit veel sneller dan welke boom dan ook. Bovendien zet een bamboeplantage ongeveer 30% meer CO² om in zuurstof dan een bos. Ook met de verwerking van bamboe is een duurzaam proces dat het milieu weinig belast.  

Paul Bloooms, eigenaar van de ontwerpstudio: ''Eind 2018 heb ik "4 your eyes only" ontworpen en gerealiseerd. Dit zijn twee wandmeubels voorzien van een onzichtbare lade. Het eerste meubel is een andere kijk op het begrip plank. In plaats van een anonieme drager is deze bedoeld als sieraad aan de muur. De plank is volledig hol en herbergt een lade en ruimte voor elektra en 3 kleine vaasjes. De plank is licht van gewicht en door zijn vorm zeer stabiel. "4 your eyes only 2" is nog meer ingetogen.'' Deze wordt onder meer gemaakt door een sandwichconstructie van geperst bamboe en traditionele bamboelatten. In beide gevallen glijden de laden automatisch naar buiten nadat de gebruiker een schakelaar omzet.

Paul Bloemers: ''Ik haal mijn inspiratie vooral uit Japanse productvormgeving. Voorlopig blijf ik de productie in eigen hand houden, omdat ik liever zelf in contact ben met de klanten.''

Beide producten zijn op maat leverbaar en worden verkocht in de winkel in Groningen en zijn ook online bestelbaar. Deze lades worden ook in de tafels van Bloooms gebruikt.

Meer informatie:
Bloooms 
info@bloooms.nl
www.bloooms.nl 

Publicatiedatum: