Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Directeur van Hml Bedding neemt zitting in bestuur van CBM

Mark v/d Laarschot: "Ik ben vereerd dat ze me vroegen, want het is toch een respectabele club"

Mark van de Laarschot is toegetreden tot het algemeen bestuur van CBM, de koninklijke branchevereniging voor interieurbouw en meubelindustrie. Door het vertrek van Roelf Jan Kok van Avek uit het dagelijks bestuur zat er vanuit de slaapbranche geen afgevaardigde meer. "Ik ben voor deze functie persoonlijk benaderd. In eerste instantie dacht ik: pas ik hier als directeur van Hml Bedding wel bij, want het is een serieuze club met een behoorlijk zwaar bestuur. Maar omdat ik van nature open en eerlijk ben, het beste voor heb met de maakbranche én ook over mijn eigen schaduw heen kan stappen, pas ik goed bij CBM. Ik ben blij dat ze me vroegen, want het is toch een respectabele club", vindt Van de Laarschot, die al 23 jaar in de bedden zit en sinds 2003 directeur is van zijn succesvolle bedrijf Hml Bedding.


Mark van de Laarschot.

De koninklijke branchevereniging CBM richt zich op de interieurbouw en meubelindustrie in Nederland. In totaal vertegenwoordigt de club de belangen van ongeveer 500 leden. Die lopen uiteen van interieurbouwers, woonmeubelfabrikanten tot toeleveranciers van halffabricaten die een meubelgerelateerde bewerking verrichten. Maar ook groothandelsbedrijven in meubelen en fabrikanten van grafkisten, scheidingswanden, stellingen, deuren, systeemplafonds en schilderijlijsten zijn lid van CBM.

Businesspartner
Al deze leden worden vertegenwoordigd in het bestuur. Het bestuur telt elf leden waarvan drie ook zijn vertegenwoordigd in het dagelijks bestuur. Daarnaast kent CBM drie andere besturen waarin deelgroeperingen zijn vertegenwoordigd en er is een bestuur dat zich bezighoudt met bedrijfskundige en technologische aangelegenheden.
CBM behartigt als de belangen van haar leden en zet zich actief in voor een sterke creatieve maakindustrie voor wonen en werken. De toekomst is volgens CBM aan ondernemers die hun nek durven uitsteken. De missie vormt de koers en het kompas voor de toekomst. Passie, trots en vakmanschap zijn daarbij de onmisbare hoofdingrediënten, aldus de branchevereniging.

Bestuurlijke ervaring
Dat de keuze op Mark van de Laarschot is gevallen, is niet vreemd. Hij heeft breed ervaring opgedaan als ondernemer, maar ook als organisator en bestuurder. Met een hele kleine groep heeft hij de gesprekken mogen voeren namens de politieke partij Dorp-Abs om samen met de andere lokale partijen te komen tot een compleet nieuwe lokale partij Team Meijerijstad. Daarnaast is hij lid van een activiteitencommissie (SOS700) om meer leven in de brouwerij te brengen in Schijndel. Tevens is hij meer dan drie jaar lid geweest van de Klankbordgroep in De Woonindustrie, zit hij in de organisatie van het festival Paaspop en is hij betrokken bij DocsintheCity, een event met als thema "bringing social back to life", waarbij documentaires worden gebruikt om mensen met gelijksoortige interesses met elkaar in gesprek te brengen rondom een bepaald onderwerp.

Familiebedrijf
Hml Bedding is een Nederlands familiebedrijf, en fabrikant van boxsprings en matrassen voor de beddenspeciaalzaak. "Ambacht en maatwerk staan hierbij centraal. Dat betekent dat we de enorme aandacht en zorg die we aan onze bedden besteden, doorvoeren tot in de kleinste details. Met als doelstelling het maken van eerlijke bedden, exact naar de wensen van onze klanten."

"Wat ik hoop in te brengen bij de CBM? In eerste instantie ga ik vooral luisteren en leren. Op dit moment voert de club een goede koers; ze zet zich breed in voor de maakindustrie. Dat er draagvlak is in de totale breedte, dat vind ik een interessant gegeven", zegt Van de Laarschot tot besluit.

Meer informatie: www.cbm.nl