Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
IVC Group neemt Flooring Development Centre in gebruik

"Het wordt een inspirerende plek voor klanten, designers en architecten"

IVC is met een flinke verhuizingsoperatie bezig. Deze week wordt het nieuwe IVC Flooring Development Centre in Waregem betrokken. Een plek voor klanten, ontwerpers en architecten van over de hele wereld om de nieuwste ontwerpen en innovaties van de IVC Group te ontdekken.
Het bedrijf, opgericht in 1997, behoort tot de grootste Europese fabrikanten van luxury vinyl tiles (LVT) en vinyl op rol en tapijttegels. Met 1600 medewerkers in acht fabrieken in België, Luxemburg en Rusland, ontwikkelt en produceert IVC Group jaarlijks ruim 120 miljoen m² vinylvloeren. Sinds 2015 maakt IVC Group deel uit van het Amerikaanse Mohawk Industries Inc., volgens ingewijden de wereldwijde marktleider in vloerbekleding, met meer dan 130 jaar aan expertise. 

Het nieuwe IVC Flooring Development Centre in Waregem.

Het nieuwe onderkomen is te vinden langs de E17, de snelweg die Kortrijk met Gent verbindt. Het gebouw biedt plaats aan de commerciële afdeling. Verder is de showroom van de designafdeling er te vinden. Circa 100 werknemers verhuizen naar deze nieuwe locatie, dat door het Gentse architectenbureau Glenn Sestig volledig is gerestyled. 

In Avelgem is een van de fabrieken van de IVC Group te vinden.

Het kantorengebouw is 5000 m2. Doordat het op een piramide lijkt, valt het al van verre op. Op Made in West-Vlaanderen, dat iedere werkdag economisch nieuws uit de Vlaamse regio brengt, stelt algemeen directeur Jan Vergote dat het huidige onderkomen in Avelgem - waar het hoofdkantoor en de productie gevestigd zijn en ook blijven – te klein is geworden om de wereldwijde groei van IVC te kunnen bijbenen.
Cindy Van Moorleghem, marketing directeur bij IVC: "Het doel is om van het Floring Development Center een inspirerende plek te maken voor klanten, designers en architecten uit de hele wereld die er op een intuïtieve manier kennis kunnen maken met IVC’s volledige aanbod wat betreft vloerbekleding. Er komt ook een opleidingscentrum."

Het productaanbod van IVC bestaat uit vier merken: Leoline (vinylvloeren in rollen voor residentiële toepassingen), Flexitec (vinylvloeren in rollen voor residentiële toepassingen in Noord-Amerika), Itec (project vinylvloeren in rollen) en Moduleo (kwalitatief hoogstaande vinylvloeren voor projecten en residentiële toepassingen).

Meer informatie: www.ivcgroup.com