Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tijdens de Batibouw in Brussel

Miele demonstreert revolutionaire kookmethode

Tijdens de Batibouw, die van donderdag 21 februari tot en met zondag 3 maart plaatsvindt in Brussel, demonstreert Miele een revolutionaire kookmethode. ''De nieuwe Dialog Oven ‘communiceert’ met jou en de ingrediënten. Daardoor kan de oven het garingsproces aanpassen per ingrediënt.''

Aan de buitenkant is de Dialog Oven niet te onderscheiden van een traditionele oven, maar in dit nieuwe apparaat zit een technologie die een revolutionaire manier van koken, bakken en garen aankondigt. Een voorbeeld: een rauwe visfilet wordt in een blok ijs in de Dialog Oven geplaatst. Na het garen is de vis gaar, terwijl het ijs nog steeds is bevroren.

Dankzij speciale technologie
De eindresultaten zijn te danken aan de M Chef-technologie van Miele. Bij die technologie gaan er elektromagnetische golven door het voedsel, waardoor hitte ontstaat en het voedsel kan garen. De Dialog Oven is uitgerust met een modulaire unit die elektromagnetische golven in een specifiek frequentiespectrum uitzendt en via twee sensoren verspreidt in de oven. Omdat de moleculen in levensmiddelen steeds weer anders zijn gerangschikt en die rangschikking in de loop van het garingsproces ook nog eens verandert, worden de frequenties aangepast. Op basis van de hoeveelheid energie die het voedsel absorbeert, sturen de sensoren op hun beurt feedback terug naar de Dialog Oven.

Verder is de oven uitgerust met een gebruiksvriendelijk M Touch-display, zelfreinigende pyrolysefunctie en BrilliantLight, wat voor gelijkmatige verlichting op alle niveaus van de oven zorgt. 

Miele is te vinden in stand 11211, Paleis 11.

Meer informatie:
Miele
www.miele.nl 

Publicatiedatum: