Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
In september wordt er een event gehouden rond het thema Slapen

Jan Hogenkamp van De Woonindustrie: "2019 kan wel eens een mooi jaar worden"

"Ik ben met slaapleveranciers in gesprek of we in september een tijdelijk slaapinitiatief kunnen houden in De Woonindustrie. Op dit moment is Slapen in Nederland erg versnipperd. Ik merk dat er behoefte is om een event rond dit thema te organiseren. Alles hebben we hier: een mooi gebouw, 1500 parkeerplaatsen, drie belangrijke snelwegen die naar Nieuwegein leiden én openbaar vervoer vlak voor de deur. Kortom Nieuwegein is een prima ontmoetingsplek voor woon- en interieurprofessionals. Als De Woonindustrie doen we het om onze klanten te bedienen, om zoveel mogelijk zaken te centreren.
Als ik vooruitkijk, dan kan 2019 wel eens een mooi jaar worden", zegt commercieel en operationeel manager Jan Hogenkamp, die de dagelijkse leiding van De Woonindustrie in handen heeft.

We ontmoeten Hogenkamp op de laatste VAKbeursdag, woensdag 13 februari. Ondanks de drukke voorbereidingsperiode en de vooral voor hem (en zijn team) hectische beursdagen zit hij er redelijk ontspannen bij. "De afgelopen dagen zijn heel positief verlopen", blikt hij tevreden terug. "Vrijdag voor de beurs zijn nog heel veel exposanten bezig met de inrichting van de showrooms. Ook zijn er dan al veel inkoopgroepen binnen. Die dag geeft vaak al een beeld hoe de rest van de beursdagen zal verlopen. Als de vrijdag goed is, dan zijn dat de maandag en de dinsdag vaak ook. En dat was nu ook weer het geval.
Zondag hadden we de consumentendag, toen zijn er ook veel mensen binnen geweest om lekker rond te kijken." 

Pittige periode
Zoals bekend was de tweede helft van 2018 voor de meeste ondernemers een pittige periode, met name de tropische zomer en de maanden erna zorgden voor veel bedrijven voor een lagere omzet. "Maar dit jaar is goed van start gegaan", weet Hogenkamp. "En we hebben als De Woonindustrie een goede beurseditie gedraaid met nieuwe aanwas. In totaal hebben 155 bedrijven op de VAKbeurs gestaan. Dat is een mooi aantal, zeker als je in ogenschouw neemt dat we in 2014 met 'slechts' 70 deelnemers zijn gestart. In de afgelopen vijf jaar hebben we een groei in alle segmenten gezien. Onze kracht is dat we trouw zijn aan onze huurders. Het concept van De Woonindustrie is duidelijk, ondernemers weten precies wat ze hier kunnen verwachten.
Overal in den lande mogen beursjes plaatsvinden, maar in Nieuwegein proberen we versnippering tegen te gaan. Vandaar ook dat we de samenwerking zijn aangegaan met Spotlight. Tijdens de komende voorjaarseditie op 10 en 11 maart zetten ook wij de deuren open."

Nederlandse stylist
Op Spotlight worden de nieuwste trends op het gebied van homedeco, gedekte tafel, kleinhuishoudelijke apparaten, stationery, design artikelen, speelgoed en meer getoond. Hogenkamp: "BNS Crisp, de beroepsvereniging voor de Nederlandse stylist die in De Woonindustrie zit, zal een Blauwe Maandag organiseren voor zowel leden als niet-leden. Het wordt een soort van informatiemarkt met leveranciers.
Ik vind het belangrijk dat we zoveel mogelijk samenwerken met andere partijen. We hebben elkaar allemaal nodig. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe de samenwerking met Spotlight uitpakt", zegt Jan Hogenkamp tot besluit.

Meer informatie:
De Woonindustrie
Symfonielaan 1
3438 EW Nieuwegein
T +31 303 03 27 00
info@dewoonindustrie.nl
www.dewoonindustrie.nl