Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Akoestische panelen gecreëerd die 100% afbreekbaar zijn

Voor Acoustic Pulp, een serie van negen akoestische panelen, werkte het Zweedse bedrijf Baux samen met designstudio 'Form Us With Love' en een laboratorium dat onderzoek doet naar biomimetica.  

Biomimetica heeft als doel vanuit de natuur duurzame oplossingen te vinden voor allerlei verschillende problemen. Zo werd voor de akoestische panelen een revolutionair materiaal ontwikkeld dat geheel biologisch afbreekbaar is.

De ontwerpers lieten zich voor het design inspireren door origami, de Japanse vouwkunst. De voorzijde van de panelen is nanogeperforeerd met behulp van een speciale lasertechniek, die ook wel gebruikt wordt in de vliegtuigindustrie om voor optimale kracht te zorgen met minimaal materiaalgebruik. Voor de afwerking is gekozen voor een laag die bestaat uit deeltjes van tarwezemelen.

BAUX ontwerpt, produceert en verkoopt functionele bouwmaterialen die beantwoorden aan de hedendaagse verwachtingen van architecten, ingenieurs en bouwers - zonder afbreuk te doen aan de veiligheids- en milieunormen.

Meer informatie:
BAUX
info@baux.se
www.baux.se 

Publicatiedatum: