Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ruim 100 deelnemers

Eerste bijspijkerdag PPC in jaren groot succes

Afgelopen maandag 11 februari hield Printen en Profielen Centrale de eerste bijspijkerdag in jaren. Daar werd gretig gebruik van gemaakt. De ruim 100 deelnemers namen deel aan vijf zelfgekozen workshops.
Negen leveranciers hadden, verspreid door het hele PPC pand, een eigen workshopruimte. "Er was gelegenheid om bij te praten en ervaringen uit te wisselen. Een waardevolle dag voor zowel onze klanten als onze leveranciers", laat een woordvoerder weten.
Wie het gemist heeft, mag deelnemen aan de bijspijkerdag die op
11 maart wordt gehouden. Aanmelden kan via de website.

Een korte terugblik op de workshops:

Unifloor 10DB
Vloerverwarming en droogbouwsystemen De deelnemers leerden alles over de meest geschikte ondervloeren per situatie. Unifloor liet  de mogelijkheden zien van onder andere Jumpax en de droge egalisatie met EcoPearls. Ook was er veel aandacht voor de 10DB oplossingen.

Quick-step
Installatie LVT Vloeren. Do’s en don’ts, tips & tricks. Een uitgebreide uitleg over QuickStep LVT. Uitleg over de opbouw van verschillende soorten en tips voor het leggen van PVC. 

Lecol
Ondergrond herkenning, beoordeling en voorbereiding. Na een korte theorie lieten de mannen van Lecol veel zien en zelfs voelen. Scheuren herstellen, tegels egaliseren, installatie van parket en PVC op vloerverwarming, het kwam allemaal aan de orde.

Thomsit
Vloerverwarmingssystemen, ondergrondbeoordeling en dichtsmeren. Thomsit had veel praktijkvoorbeelden en tips en tricks voor het controleren en geschikt maken van de ondergrond. De deelnemers leerden hoe ze om moeten gaan met bijvoorbeeld afzandende of poreuze ondergronden, hoe scheuren hersteld kunnen worden en natuurlijk tips voor het werken met vloerverwarming.

Festool
Festool gaf in de zagerij van PPC een uitgebreide demonstratie en uitleg van de meest gebruikte machines door parketteurs. Deelnemers kregen tips om schoon, efficiënt en veilig te werken. Ook werden veel ervaringen uitgewisseld.

Stauf
Superstrak PVC leggen lukt alleen met een strak geëgaliseerde vloer. Stauf toonde de te gebruiken gereedschappen en benodigde materialen. Ook werden praktijkvoorbeelden aangehaald en tips gegeven over het voorbehandelen van de dekvloer.

Dr. Schutz
Een beschadigde PVC vloer vervangen? Helemaal niet nodig. Dr. Schutz gaf tips over het herstellen van schade aan PVC maar ook laminaat, linoleum en parketvloeren. En liet zien dat een beschermlaag veel problemen kan voorkomen.

Bona
Geïnstalleerde vloeren borstelen en afwerken De workshop van BONA ging over het creëren van een compleet nieuwe uitstraling voor een bestaande houten vloer. Ze lieten zien hoe je een echt doorleefde vloer maakt door nat en zeer grof te schuren. Nabehandelen met Mega en de vloer kan er weer jaren tegenaan.

Rigo
Handen uit de mouwen bij de Rigo workshop. Een korte en originele introductie over kleurolie en lak. Wat niet kon, maar nu wel kan met overlakbare kleurolie en Skylt. Overtuigen door te doen, ieder zijn eigen plankje en oliën en aflakken maar.

Meer informatie:
Plinten & Profielen Centrale B.V.
info@plintenenprofielencentrale.nl
www.plintenenprofielencentrale.nl

Publicatiedatum: