Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nederlandse ontwerper Maarten Baas:

”May I have Your Attention Please?”

De Nederlandse ontwerper Maarten Baas heeft voor het Nederlandse meubelmerk Lensvelt een aantal (bar) stoelen ontwikkeld. Evenals de Maarten Baas 101 Chair A-H is de collectie 101 Barstool A-H uniek. Deze vrolijke ogende en comfortabele barkrukken zijn in 8 verschillende rugvormen verkrijgbaar, A tot en met H.



De Maarten Baas 101-barstoel is verkrijgbaar in twee verschillende hoogtes acht verschillende vormen. Het uitgangspunt is dat elke barstoel op een gezicht lijkt. De barstoelen kunnen verder in 14 verschillende stofferingen worden geleverd, terwijl ook het frame van de stoel in verschillende kleuren verkrijgbaar is. De barstoelen borduren voort op eerdere creaties die Maarten Baas voor Lensvelt heeft ontwikkeld.

'Zie mij, hoor mij, kijk naar mijn werk!' Het inspireerde Maarten Baas om de even schaamteloze als voor de hand liggende titel te gebruiken ”May I have Your Attention Please?”.

De stoelen kunnen worden geleverd met of zonder armleuningen en met een hoge of lage rugleuning. De rugleuning is in acht verschillende varianten verkrijgbaar, waarbij elke rugleuning zorgt voor de indruk van een gezicht. Het frame van de stiel is gemaakt van eikenhout.

Maarten Baas studeerde in 2002 af op de Design Academy Eindhoven. Sindsdien heeft hij zich gevestigd in Den Bosch en heeft hij onder andere een ringvormige schommelstoel en een collectie aan bronzen meubelen ontwikkeld. Lensvelt heeft eerder een bewust “saai” ontworpen collectie aan kantoormeubelen geïntroduceerd, die bedoeld is om meer balans tussen werk en vrije tijd op de werkplaats aan te brengen.

Meer informatie:
Lensvelt
lensvelt@lensvelt.nl 
www.lensvelt.nl 

Publicatiedatum: